Olanda a revenit de la 0-1 in sfertul de finala disputat impotriva Braziliei, echipa ce a terminat meciul in zece oameni, dupa eliminarea lui Felipe Melo (min. 73). Relaxarea brazilienilor din repriza a doua a fost pedepsita cu varf si indesat de olandezi si elevii lui Dunga au pierdut partida din mana dupa autogolul lui Felipe Melo. Sneijder a fost omul meciului, cu o centrare pentru autogolul lui Melo si un gol ce a ingropat Brazilia.

Foto:

Click aici pentru rezumatul partidei Olanda - Brazilia 2-1!

Brazilia a aratat un joc mai determinat in prima repriza, olandezii nereusind sa puna prea mult in pericol poarta lui Julio Cesar. Golul Braziliei a venit in minutul al zecelea al jocului, dupa ce defensiva olandeza este prinsa pe picior gresit. Felipe Melo a trimis o pasa excelenta pe culoar lui Robinho, olandezii intarzie sa reactioneze si pana sa se dezmaticeasca elevii lui van Marwijk, Robinho "l-a executat" pe Stekelenburg. Brazilia a avut sansa de a se distanta pana la pauza, dar golul "nu s-a mai lipit" de poarta lui Stekelenburg.

Brazilia a iesit prea relaxata de la vestiare si olandezii au amenintat inca din primul minut, dupa o greseala a lui Kaka. "Portocala mecanica" devine din ce in ce mai periculoasa, iar o greseala a lui Felipe Melo avea sa "taie" picioarele brazilienilor. Sneijder centreaza de pe partea dreapta (min. 53), iar Felipe Melo il incurca pe Julio Cesar si inscrie in proprie poarta.

Dezorientati, brazilienii se descopera si olandezii isi creeaza din ce in ce mai multe faze la poarta. In minutul 68, Robben executa un corner de pe partea dreapta, Kuyt deviaza cu capul pe spate, iar Sneijder trimite cu capul in poarta, calificand Olanda in semifinalele Cupei Mondiale.

Brazilienii au ramas in inferioritate numerica (min. 73) dupa ce Felipe Melo l-a calcat pe picior pe Robben si au atacat disperati insa au platit pentru relaxarea lor. Considerati marii favoriti inaintea inceperii turneului, au fost eliminati de o Olanda care a aratat ca merita sa fie un careul de asi din Africa de Sud.

Statistica partidei Olanda - Brazilia:

Suturi spre poarta: 10 - 15

Suturi pe spatiul portii: 4 - 4

Faulturi: 20 - 20

Posesia balonului: 51% - 49%

Ofsaid: 2 - 2

Cornere: 4 - 8

Cartonase galbene: 4 - 1

Cartonase rosii: 0 - 1

Distanta acoperita: 97.688 metri - 96.199 metri:

Omul meciului: Sneijder

Echipe de start:

Olanda (antrenor Bert van Marwijk): 1. Stekelenburg, 2. Van der Wiel, 3. Heitinga, 13. Ooijer, 5. van Bronckhorst (capitan), 6. van Bommel, 8. De Jong, 10. Sneijder, 7. Kuyt, 9. van Persie, 11. Robben

Brazilia (Dunga): 1. Julio Cesar, 2. Maicon, 3. Lucio (capitan), 4. Juan, 6. Bastos, 13. Alves, 5. Felipe Melo, 8. G. Silva, 10. Kaka, 9. Fabiano, 11. Robinho

Arbitri: Yuichi Nishimura (Japonia); Toru Sagara (Japonia), Jeong Hae Sang (Coreea de Sud), Khalil Al Ghamdi (Arabia Saudita)