FIFA a acordat Nigeriei 48 de ore pentru a anula hotararea luata de guvern de a suspenda echipa nationala de fotbal din toate competitiile internationale ca urmare a evolutiei slabe de la Mondialul din Africa de Sud. In cazul in care guvernul refuza, Nigeria va fi suspendata si de catre forul mondial.

Nationala Nigeriei, suspendata de presedintele tariiFoto: Reuters

Presedintele Nigeriei, Goodluck Jonathan, a suspendat pentru o perioada de doi ani nationala de fotbal dupa ce aceasta a obtinut un singur punct din trei meciuri la Mondial, scopul acestei masuri fiind de a "revizui sistemul" si de a evita alte "evolutii jenante" ca cea din Africa de Sud. Aceasta decizie e contradictorie cu eforturile forului mondial de a pastra independenta fotbalului departe de interferentele politice.

Secretarul general al FIFA, Jeroma Valcke se va intalni cu reprezentantul Nigeriei la FIFA pentru a discuta decizia guvernului. "Nigeria a mers prea departe si va fi suspendata daca nu isi schimba pozitia in urmatoarele 48 de ore. Nu poti sa permiti unui guvern sa spuna ca o echipa nationala nu mai poate lua parte la turneele internationale", a declarat Valcke, citat de AFP.

FIFA a dat un avertisment si Frantei, dupa ce guvernul i-a audiat pe antrenorul nationalei, dar si pe presedintele Federatiei Franceze de Fotbal. "De ce ar trebui sa fim atat de fermi cu Franta cand ei au facut ce-au facut si sa nu spunem nimic despre Nigeria? Avem 208 membri. Daca o singura tara face ceva impotriva statutului nostru, impotriva sistemului fotbalului, piramidei fotbalului ... totul va fi distrus", a adaugat Valcke.