FIFA a hotarat sa trimita acasa zece arbitri care "si-au dat in petec" la Cupa Mondiala din Africa de Sud, excluzandu-i de pe lista urmatoarelor meciuri de la turneul final. Printre arbitrii obligati sa-si faca bagajele mai devreme se afla si uruguayanul Jorge Larrionda, cel care nu a validat golul marcat de Franck Lampard in meciul impotriva Germaniei.

Arbitrul Stephane Lannoy, trimis acasa Foto: Reuters

FIFA a anuntat marti ca a redus lista arbitrilor pentru urmatoarele meciuri ale Mondialului din Africa de Sud, zece oficiali parasind deja complexul de langa Pretoria unde au fost cazati de la inceputul turneului.

Printre cei trimisi acasa se numara si Jorge Larrionda (Uruguay), cel care nu a validat golul lui Franck Lampard din meciul castigat de Germania in fata Angliei cu 4-1. Un alt arbitru care a parasit Mondialul este italianul Roberto Rosetti, cel care a validat un gol din ofsaid al lui Carlos Tevez.

Koman Coulibali (Mali) a apucat sa arbitreze doar un singur meci la Mondial, acela fiind si debutul sau la un asemenea nivel. Arbitrul nu a validat golul marcat de SUA in meciul din Grupa cu Slovenia, scor 2-2, si FIFA l-a oprit de atunci de la delegari.

Favorit inaintea Mondialului pentru a arbitra meciuri cheie la Mondial, francezul Stephane Lannoy si-a incheiat mai devreme datoria in Africa de Sud, el fiind trimis acasa dupa ce l-a eliminat pe Kaka pentru un presupus fault la ivorianul Kader Keita.