Presedintele FIFA, Sepp Blatter, a vorbit marti despre una dintre cele mai controversate chestiuni de la Mondialul din Africa de Sud: arbitrajul. Blatter si-a cerut scuze pentru greselile comise de arbitrii delegati la acest turneu final si a promis ca va reintroduce in agenda discutiile despre folosirea tehnologiei pe linia portii.

Sepp Blatter, alaturi de fostul presedinte al SUA, Bill Clinton Foto: Reuters

"E limpede ca dupa experientele de pana acum de la Cupa Mondiala ar fi un nonsens sa nu redeschidem discutiile despre tehnologia la nivelul liniei portii", a declarat marti presedintele FIFA, Sepp Blatter, citat de Reuters.

Arbitrii au fost in centrul atentiei inca de la inceputul Mondialului, deciziile lor influentand uneori soarta partidei. Ultimele ispravi ale arbitrilor au avut loc duminica, atunci cand uruguayanul Larrionda nu a validat un gol al lui Frank Lampard, la scorul de 2-1 in favoarea Germaniei, si la meciul dintre Argentina si Mexic, atunci cand a validat un gol inscris de Tevez, aflat in pozitie de ofsaid.

"Deplang greselile evidente facute de arbitri. Nu a fost un meci de cinci stele pentru arbitri. Sunt intristat de greselile evidente ale lor si de aceea vreau sa-mi prezint scuzele. Mi-am cerut deja scuze in fata celor doua delegatii", a adaugat Blatter.