Luis Suarez si-a calificat nationala in sferturile de finala ale Cupei Mondiale din Africa de Sud, reusind o "dubla" in meciul pe care Uruguay l-a castigat cu 2-1 in fata Coreei de Sud. Echipa sud-americana a avut un parcurs excelent in actuala editie a Mondialului, nefiind invinsa pana acum. In sferturi, echipalui Tabarez va intalni castigatoarea din partida Ghana-SUA.

Foto:

Uruguay a preluat controlul partidei dupa opt minute de joc, dupa o greseala a portarului Sung-ryong. Forlan a centrat la bara a doua din partea stanga a careului, balonul a trecut prin fata portarului asiatic, care inexplicabil nu a reusit sa retina. Suarez, venit nemarcat la bara, a doua a trimis prin spatele portarului si a deschis scorul. Sud-americanii au continuat sa domine partida, desi statistica ramanea de partea sud-coreenilor la capitolul posesia balonului.

In partea a doua a meciului si-a facut aparitia si ploaia, iar sud-americanii pareau multumiti de avantajul minim de pe tabela. In minultul 68, insa, Muslera a iesit gresit din poarta, iar Chung-yong a reaprins sperantele asiaticilor, trimitand cu capul in plasa, in ciuda efortului lui Fucile de a respinge de pe linia portii. Suarez "a lovit" din nou cu 10 minute inainte de final, cu o exceutie spectaculoasa de la marginea careului. Bara-gol si Uruguayul reuseste pentru prima data dupa 1970 sa treaca de faza optimilor de finala.

Statistica partidei Uruguay - Coreea de Sud 2-1

Suturi spre poarta: 14 - 15

Suturi pe spatiul portii: 8 - 5

Faulturi: 12 - 12

Posesia balonului: 46% - 54%

Ofsaiduri: 1 - 0

Cornere: 3 - 3

Cartonase galbene: 0 - 3

Distanta acoperita: 106.575 metri - 108.369 metri

Omul meciului: Luis Suarez

Echipe de start:

Uruguay (antrenor Oscar Tabarez): 1. Muslera, 2. Lugano (capitan), 3. Godin, 4. Fucile, 16. M. Pereira, 17. Arevalo Rios, 11. A. Pereira, 15. Perez, 7. Cavani, 9. Suarez, 10. Forlan

Coreea de Sud (antrenor Huh Jung-moo): 8. Sung-ryong, 22. Du-ri, 12. Young-pyo, 4. Yong-hyung, 14. Jung-soo, 8. Kim Jung-woo, 16. Sung-yong, 13. Jae-sung, 7. Ji-sung (capitan), 17. Chung-yong, 10. Chu-young

Arbitru: Wolfgang Stark (Germania)