Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, se va intalni cu Thierry Henry pentru a-i cere explicatii in legatura cu dezastrul de la Mondialul din Africa de Sud. Potrivit presei franceze, jucatorul Barcelonei a plecat deja cu un avion privat catre tara sa, in timp ce colegii sai vor avea de infruntat prima pedeapsa: vor calatori la clasa a doua.

Henry intalnire de "gradul 0" cu SarkozyFoto: Reuters

Dupa prestatia dezatruoasa de la Mondial, dar si dupa razvratirea jucatorilor, francezii cer explicatii. Fanii "Cocosilor galici" care au starbatut mii de kilometri pana in Africa de Sud pentru a-si sustine echipa si-au aratat nemultumirea fata de atitudinea si jocul favoritilor aplaudand golurile sud-africanilor in poarta lui Lloris, afisand si bannere sugestive: "Am vazut girafe, lei, dar si ... capre".

"Suntem poate singura tara care se bucura ca nationala ei a pierdut" si "E patetic, inacceptabil! Nu-i vom ierta niciodata" au fost alte cateva reactii ale suporterilor francezi.

Suporterii cer, de asemenea, si demisia presedintelui Federatiei Franceze de Fotbal, considerat unul dintre principalii vinovati de criza de la nationala. Jean-Pierre Escalettes nu are insa nicio intentie de a renunta la functia sa: "Vom analiza situatia. Demisia unui presedinte este o decizie personala. Nu-mi sta in fire sa parasesc echipa in acest mod. Consiliul se va reuni la inceputul lunii iulie. Nu trebuie sa luam nicio decizie la cald. Suntem persoane istete, liderii trebuie sa reduca la minim daunele".

"Rezultatele de pe teren sunt dintre cele mai rele, dar sunt mai ingrijorat de ceea ce s-a intamplat la antrenament. Trebuie sa vedem ce s-a intamplat de s-a ajuns la acest fiasco. Toti au de dat explicatii, inclusiv eu. Dar trebuie sa privim catre viitor. Echipa se va reconstrui in jurul lui Laurent Blanc. Am incredere in el", a adaugat Escalettes.

Fostul jucator francez Emmanuel Petit a intrat si el in tabara contestatarilor lui Escalettes: "Daca Jean-Pierre Escalettes nu vrea sa demisioneze atunci va trebui sa-i dam un sut in fund. In primul rand trebuie sa aflam ce s-a intamplat. Este responsabilitatea tuturor. Nu am mai vazut asa ceva niciodata, la nicio federatie. E o problema extrem de grava".