Echipa de fotbal a Frantei a refuzat sa participe la un antrenament public duminica, in urma unei dispute intre capitanul albastrilor, Patrice Evra, si preparatorul fizic, Robert Duverne, anunta AFP.

"Marul discordiei", Anelka pozeaza in aeroport, la plecarea (prematura) spre casaFoto: Reuters

Jean-Louis Valentin, director delegat al Federatiei Franceze de Fotbal pe langa echipa Frantei, a anuntat ca demisioneaza, caracterizand refuzul jucatorilor de a se antrena drept un scandal pentru francezi si pentru tinerii care venisera sa asiste la sedinta de antrenament.

"Sunt dezgustat", a spus Jean-Louis Valentin.

Incidentul dintre cei doi a avut loc in momentul in care restul echipei - cu exceptia lui Nicolas Anelka, care a fost trimis acasa dupa cearta cu Domenech - salutau publicul, caruia i se permisese sa participe la sedinta de antrenament.

Patrice Evra si Robert Duverne au avut un schimb dur de replici, la centrul terenului, iar selectionerul Raymond Domenech a fost nevoit sa intervina intre cei doi pentru a-i desparti.

Evra a plecat ulterior sa salute publicul, in timp ce Robert Duverne, vizibil furios, si-a aruncat cronometrul pe jos.

In acel moment, jucatorii au discutat intre ei si s-au intors la autobuz, provocand furia directorului echipei Frantei, Jean-Louis Valentin.

"Nu vor sa se antreneze. Este scandalos ce s-a intamplat in aceasta dupa-amiaza", a spus el, in fata ziaristilor.

"Este scandalos pentru francezi, pentru tinerii care au venit sa-i vada antrenandu-se. Demisionez din functie, demisionez din Federatie, nu mai am ce face aici, ma intorc la Paris, a afirmat el, foarte emotionat si pe punctul de a izbucni in plans.

Franta este obligata sa invinga echipa tarii gazda, Africa de Sud, si sa spere ca meciul dintre Mexic si Uruguay nu se va termina la egalitate, pentru a spera sa ajunga in turul doi al competitiei.

'Nu vom uita niciuna din indatoririle noastre'

Dupa ce a petrecut o jumatate cu jucatorii in autobuz, selectionerul Raymond Domenech s-a prezentat in fata presei pentru a citi un comunicat. "Toti jucatorii echipei Frantei, fara exceptie, doresc sa-si afirme opozitia fata de decizia luata de Federatie de a-l exclude pe Nicolas Anelka", a spus el.

Jucatorii precizeaza, in comunicat, caAnelka "a dorit sa poarte un dialog. Regretam ca demersul sau a fost ignorat cu buna stiinta".

"La randul sau, FFF nu a incercat niciun moment sa protejeze echipa", acuza comunicatul albastrilor. "A luat o decizie fara sa consulte jucatorii, doar pe baza relatarilor din presa. In consecinta, pentru a manifesta opozitia fata de atitudinea adoptata de cele mai inalte instante, toti jucatorii au decis sa nu participe la sedinta de antrenament de azi", se arata in comunicatul citat.

"Suntem constienti de responsabilitatile noastre, de faptul ca purtam culorile tarii noastre", adauga jucatorii.

"Nu vom uita niciuna din indatoririle noastre. Vom face totul pentru ca Franta sa-si recastige marti onoarea", se arata in acest text, semnat "jucatorii echipei Frantei".

"Va multumesc, la revedere", a spus Raymond Domenech, dupa ce a terminat de citit.