Esecul Frantei cu Mexic a starnit o satisfactie majora in Irlanda, acolo unde suporterii nu au putut uita modul in care nationala lor a fost eliminata de Franta, in baraj: cu un gol precedat de un hent al lui Henry.

O trupa de mariachis saluta victoria MexiculuiFoto: Reuters

Ziarele de la Dublin au preluat din amaraciunea fanilor, transmitand echipei franceze ca infrangerea cu Mexicul "este ceea ce meritati!" (Irish Times).

Mai mult, fanilor irlandezi li se pare exagerata preocuparea francezilor pentru faza primului gol mexican, cand Hernandez a plecat din ofsaid: "Nu avem nici cel mai mic dubiu asupra fazei", amintind Frantei cum s-a calificat la turneul final (Irish Examiner).

Daca irlandezii s-au "racorit", mexicanii s-au infierbantat in manifestatii de strada. Entuziasmul lor a fost alimentat si de incurajarile lui Zinedine Zidane care l-a felicitat pe antrenorul Aguirre, transmitandu-i ca "Mexicul a facut un meci foarte bun si a dominat net Franta".

Intr-o aparitie la televiziunea mexicana, Zidane a criticat iarasi deciziile lui Domenech, adaugand ca nu a inteles decizia de a-l pastra pe Gourcuff pe banca de rezerve: "Nu am inteles ratiunea acestei decizii si, ca sa fiu sincer, nu pot fi de acord cu ea. Era nevoie de el".