Calificata cu scandal la Mondialul din Africa de Sud, dupa binecunoscutul hent al lui Thierry Henry, Franta a dezamagit in primele doua jocuri, obtinand un singur punct fara sa marcheze niciun gol. "Omul negru" al selectionatei "Cocosilor Galici"​, Raymond Domenech vrea sa castige macar ultimul meci din grupa, "pentru onoare".

Domenech, in asteptarea unui miracolFoto: Reuters

Raymond Domenech, care ii va preda carma nationalei Frantei lui Laurent Blanc dupa Mondialul din Africa de Sud, e dezamagit de evolutia elevilor sai: "Nu mai am cuvinte. Este o dezamagire imensa pentru acei ce au crezut in noi. Am incercat, dar a fost intotdeauna ceva ce nu a mers. Avem nevoie de un miracol acum. Trebuie sa fim puternici si sa jucam cel putin pentru onoarea noastra. Trebuie sa aratam ceva macar in ultimul meci. Nu mai e nimic de spus cand suntem fortati sa ne bazam pe alte rezultate".

"E rusinos sa pierdem in aceasta maniera. Nu putem parasi turneul fara a castiga macar un meci", a declarat si Florent Malouda.

Selectionerul Mexicului, Javier Aguirre, e bucuros pentru rezultatul obtinut, dar isi indeamna elevii la prudenta: "E foarte importanta victoria impotriva vicecampioanei mondiale. Am facut un joc foarte bun, dar inca nu suntem calificati matematic. A fost o victorie obtinuta cu greu. Suntem impreuna de trei luni si echipa functioneaza foarte bine. Cu potentialul nostru in atac incercam sa ne deranjam rivalii. Mai sunt 90 de minute intre noi si primul nostru obiectiv: calificarea in optimi".