​Grupa B: Argentina - Coreea de Sud (ora 14:30)

Lionel Messi (Argentina)Foto: Reuters

Castigatoarea din partida Argentina - Coreea de Sud poate deveni joi prima echipa care obtine calificarea in faza optimilor de finala ale Mondialului din Africa de Sud, cu o singura conditie: Grecia sa invinga Nigeria in celalalt meci al Grupei B.

Tripleta Messi-Higuain-Tevez a amenintat defensiva nigeriana in primul meci al Grupei, dar cel care a adus victoria Argentinei a fost fundasul Heinze. Maradona a declarat dupa acel meci ca elevii sai au pastrat golurile "pentru mai tarziu", dar elevii sai nu vor avea o misiune usoara in fata Coreei de Sud, actualul lider al Grupei B.

Cele doua echipe s-au mai intalnit de doua ori, sud-americanii castigand de fiecare data: la Mondialul din 1986 (3-1) si intr-un amical la Seul, in 2003 (1-0).

Grupa B: Nigeria - Grecia (ora 17:00)

Nigeria a rezistat in fata atacurilor argentinienilor in primul meci al grupei, fiind invinsi doar cu 1-0, gratie si interventiilor portarului Eneyama. Super-Vulturii pot inregistra joi prima lor victorie de la acest Mondial si pot, de asemenea, amana calificarea in optimi a Argentinei sau Coreei de Sud.

Nigeria intalneste Grecia, echipa ce nu a inscris niciodata un gol la Mondial, iar in prima partida din acest an, in fata Coreei de Sud, a avut doar doua suturi pe spatiul portii.

Cele doua echipe s-au mai intalnit de doua ori: in 1994, cand Nigeria a invins Grecia in grupele Mondialului (2-0) si in 1999, cand Grecia s-a impus cu 2-0 intr-un amical disputat pe teren propriu.

Grupa A: Mexic - Franta (ora 21:30)

Finalisti in doua din ultimele trei editii ale Mondialului, francezii au dezamagit in prima partida a Grupei A, cand au inregistrat o remiza alba cu selectionata din Uruguay si vor avea un meci cu adevarat greu in fata Mexicului, formatie care la ultimele turnee a ajuns pana in optimile de finala.

Prima intalnire dintre cele doua echipe a fost una istorica, Franta si Mexic jucand in primul meci de la Mondial, din iulie 1930, atunci cand "Cocosii Galici" s-au impus cu 4-1.

Franta si Mexic s-au intalnit de sase ori in istorie, europenii inregistrand cinci victorii si o singura remiza.