Listele de start spuneau destul de mult despre deznodamant: Uruguay-ul isi schimbase infatisarea, incercand un sistem cu 3 varfuri, fata de jocul de aparare pe care il facusera contra Frantei. Cu obiectivul atins (0-0 cu francezii), antrenorul Oscar Tabarez a intuit ca isi poate face punctele contra tarii gazda. Africa de Sud, multumita de prestatia inaugurala, nu a schimbat practic nimic in formula.

Foto:

Startul a confirmat previziunile: Uruguay-ul a preluat comanda si a intrat repede in avantaj - sutul lui Forlan, minutul 25, l-a "sters" pe Mokoena, iar devierea a aruncat mingea sub transversala.

Golul a stins zumzetul din tribuna, pentru cateva minute, iar in teren a adancit criza de inspiratie din echipa sud-africana.

Nu s-a remediat nimic nici la pauza, iar finalul a adus logic golul secund al Uruguay-ului - arbitrul vede penalty la o interventie a portarului Khune asupra lui Suarez si ii da lui Forlan sansa dublei (78, 11 metri).

Vuvuzelele dispar din nou, dar - mai grav - incep sa dispara si fanii africani. Suparati pe evolutia favoritilor, suporterii Bafana pleaca de la stadion si nu mai prind golul trei, inscris de Alvaro Perreira in prelungiri.

Uruguay castiga trei puncte esentiale pentru calificare si este lider in Grupa A, asteptand jocul de joi, intre Franta si Mexic.

Click aici pentru rezumatul meciului Africa de Sud - Uruguay 0-3.