Chile a castigat cu 1-0 duelul cu "Cenusareasa" Grupei H de la Mondialul din Africa de Sud, Honduras, intrerupand astfel seria de 13 partide fara victorie la turneul final. Chilienii lui Rielsa au dominat partida de la un capat la celalalt, intr-o partida in care Alexis Sanchez a fost "motorul" echipei.

Foto:

Click aici pentru rezumatul partidei Honduras-Chile 0-1!

In fata unui Honduras incapabil sa puna probleme la poarta lui Bravo, Chile a aratat un joc bun, cu pase rapide, multa miscare pe teren, reusind sa inscrie insa doar o singura data, prin Beausejour (min. 34). In lipsa golgeterului Suazo, echipa sud-americana a atacat 90 de minute, dar Valladares a inchis bine poarta hondurienilor, nelasandu-i pe chilieni sa se desprinda mai mult pe tabela de marcaj.

Singurul gol al partidei a fost marcat in prima repriza (minutul 34), cand Beausejour a impins balonul in poarta la coltul scurt, dupa o centrare de pe partea dreapta de la Isla.

Obtinand prima victorie dupa 1962 la Mondial, chilienii lui Rielsa vor juca urmatorul meci din Grupa H impotriva Elvetiei, pentru ca mai apoi sa intalneasca Spania.

Statistica meciului Honduras - Chile:

Suturi la poarta: 5 - 15

Suturi pe poarta: 2 - 5

Faulturi: 15 - 21

Posesia balonului: 44% - 56%

Ofsaid: 2 - 4

Cornere: 4 - 6

Cartonase galbene: 1 - 2

Distanta acoperita: 100.437 metri - 86.660 metri

Echipe de start:

Honduras: Valladares, Chavez, Figueroa, Izaguirre, Mendoza, Nunez, W. Palacios, Alvarez, Guevarra (capitan), Pavon, Espinoza

Rezerve: Canales, J. Palacios, Bernardez, Thomas, D. Suazo, Welcome, Garcia, Martinez, Sabillon, Turcios, Escober, Palacios

Antrenor: Reinaldo Rueda (suspendat), Alexis Mendoza

Chile: Bravo (capitan), Ponce, Isla, Medel, Millar, Carmona, Vidal, Valdivia, Fernandez, Sanchez, Beausejour

Rezerve: Fuentes, Contreras, H. Suazo, Gonzalez, Pinto, Estrada, Orellana, Jara, Fierro, Tello, Paredes, Marin

Antrenor: Marcelo Bielsa