Imaginea debutului: la intonarea imnului, atacantul nord-coreean Jong Tae Se izbucneste in plans. Brazilienii ar fi trebuit sa vada aici un mic avertisment asupra sacrificiilor pe care adversarul e gata sa le faca.

Foto:

Numai ca baietii lui Dunga nu vad nimic - indragostiti de propria imagine, dau drumul jocului. Iar acesta este static, individualist, previzibil. Brazilia este usor de oprit, daca si Coreea de Nord, cu o mana de fundasi care comit naivitati, preluari imperfecte in careul propriu, izbutesc sa blocheze poarta.

Imediat dupa pauza, Brazilia schimba registrul - joaca mai repede, actiunile sunt colective, iar coreenii nu mai pot tine pasul. Chiar si in conditiile acestui asediu, brazilienii au nevoie de o mica minune pentru a rupe echilibrul: sutul lui Maicon, din unghi, care nimereste plasa portii. Este 1-0, minutul 55, iar golul 2 devine doar o chestiune de timp - Elano marcheaza in minutul 73, dupa o pasa perfecta a lui Robinho.

Victoria fiind asigurata, Dunga incepe sa schimbe liniile, echipa revine usor-usor la stilul individualist din prima parte. Si pe acest fond, coreenii izbutesc sa marcheze: Yu Nam ajunge in careu, dribleaza scurt si il invinge pe Julio Cesar. Era minutul 87, era golul de onoare pe care aceasta echipa il merita pentru inversunarea cu care s-a aparat in prima parte.

VIDEO Rezumatul meciului Brazilia - Coreea de Nord.