Coasta de Fildes si Portugalia au oferit un spectacol modest, cele doua echipe fiind multumite cu o remiza in primul meci de la turneul final. Tabela a ramas imaculata, in pofita faptului ca pe teren s-au aflat nume mari din fotbalul mondial. Singura faza cu adevarat importanta a disputei a purtat semnatura Cristiano Ronaldo, lusitanul trimitand in bara (11') dupa un sut violent. Drogba a bifat primele minute la Mondial, dar evolutia sa a fost in nota partidei.

Foto:

Click aici pentru rezumatul meciului Coasta de Fildes - Portugalia.

Cand te afli in aceeasi grupa cu Brazilia, fiecare punct conteaza mai mult decat de obicei, iar acest lucru s-a vazut din plin in evolutia echipelor din meciul Coasta de Fildes - Portugalia. Cele doua formatii au fost preocupate mai mult de a nu primi gol, decat de a marca unul. Elocvent in acest sens este faptul ca pana la pauza se sutase o singura data pe spatiul portii (Cristiano Ronaldo, bara in minutul 11).

Faza realizata de atacantul Realului a fost cea mai mare ocazie a disputei, cu toate ca Drogba ar fi putut sa dea lovitura in prelungiri (90+2'), daca ar fi preferat un sut in locul unei centrari.

Cristiano Ronaldo a fost ales omul meciului.

Statistica partidei Coasta de Fildes - Portugalia:

Suturi la poarta: 4-5

Suturi pe poarta: 1-2

Faulturi comise: 18-13

Posesie: 50%-50%

Off-side: 2-1

Cornere: 6-4

Cartonase galbene: 2-1

Cartonase rosii: 0-0

Distanta alergata: 105.125 metri - 109.763 metri.

Echipe:

Coasta de Fildes: 1 Barry, 4 Kolo Toure (cpt), 5 Zokora, 8 Kalou, 9 Tiote, 10 Gervinho, 15 Dindane, 17 Tiene, 19 Toure Yaya, 20 Demel, 21 Eboue. Antrenor: Sven Goran Eriksson

Portugalia: 1 Eduardo, 2 Alves, 3 Ferreira, 6 Carvalho, 7 Ronaldo (cpt), 8 Mendes, 9 Liedson, 10 Danny, 16 Meireles, 20 Deco, 23 Coentrao. Antrenor: Carlos Quieroz.

Meciul s-a jucat pe Port Elizabeth Stadium (Nelson Mandela Bay/Port), pe o temperatura de 12 grade Celsius, vantul a batut cu 12.5 m/s, in timp ce umiditatea a fost de 71%.

Partida a fost condusa de Jorge Larrionda, acesta fiind ajutat de Pablo Fandino si Mauricio Espinosa (toti din Uruguay).