Avocatul Mattia Grassani, specialist in probleme juridice legate de sport, a comentat pentru Radioblu (Italia) sentinta Tribunalului Federal Elvetian in cazul internationalului roman Adrian Mutu, declarand ca Chelsea are acum un avantaj de 8-0 in fata sportivului si il sfatuieste pe atacantul Fiorentinei sa ajunga cat mai repede la un acord cu Chelsea, pentru a evita mai multe sanctiuni.

Mutu, revenit in lotul RomanieiFoto: AGERPRES

"E prea devreme pentru a face predictii in legatura cu situatia lui Mutu. In viitorul apropiat jucatorul va trebui sa tina cont de aceasta sentinta, independent de alte eventuale apeluri facute de avocatii sai. Dar vorbim de trasee complexe care ar dura luni sau chiar ani. Aici este vorba de un verdict executiv imediat", a declarat Grassani.

"Ca sa dau un exemplu fotbalistic, Chelsea acum, in concordanta cu aceasta sentinta, conduce cu 8-0 si practic meciul este ca si incheiat. Este evident ca acum cariera lui Mutu este legata pe plan sportiv de capacitatea sa de a produce un venit pentru a putea plati suma datorata celor de la Chelsea. Bineinteles Mutu trebuie sa fie acum foarte atent deoarece ar putea fi pus si in fata unor alte sanctiuni in cazul in care nu reuseste sa plateasca suma dictata de lege", a adaugat avocatul italian.

"Scenariul e diferit acum deoarece situatia ar trebui privita ca o posibilitate intangibila de a intoarce verdictul in favoarea jucatorului, pe care eu il sfatuiesc sa ajunga la un acord cu Chelsea in vederea modalitatilor de plata pentru a evita si mai multe sanctiuni", a concluzionat Grassani.

Luni, Tribunalul Federal Elvetian a mentinut decizia luata de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) in disputa dintre clubul londonez Chelsea si internationalul roman Adrian Mutu, astfel ca atacantul Fiorentinei va trebui sa plateasca 17 milioane de euro fostei sale echipe pentru prejudiciile de imagine aduse clubului dupa scnadalul "cocaina". Avocatii internationalului roman nu au exclus posibilitatea sa se adreseze pe viitor Curtii Europene a Drepturilor Omului.