Fosti adversari in Premier League, Didier Drogba si Cristiano Ronaldo se intalnesc din nou, de aceasta data la Cupa Mondiala din Africa de Sud. Portugalia intalneste marti cea mai puternica echipa africana, Coasta de Fildes, intr-un meci ce se anunta a fi unul cu fotbal de cea mai buna calitate. Brazilia intalneste tot marti, in cel de-al doilea meci al grupei G, selectionata Coreei de Nord, in timp ce Noua Zeelanda infrunta Slovacia.

Ronaldo debuteaza la Mondialul din Africa de SudFoto: Reuters

Grupa F: Noua Zeelanda - Slovacia (ora 14:30)

Dupa ce adversarele din Grupa F au remizat luni seara (Italia - Paraguay 1-1), Noua Zeelanda intalneste marti selectionata Slovaciei, aceasta fiind si prima data cand cele doua formatii joaca una impotriva celeilalte. Neo-zeelandezii participa pentru prima data la CM dupa 1982, in timp ce adversara Slovacia debuteaza la Mondial ca natiune independenta.

Noua Zeelanda are in componenta jucatori care nu au in prezent contract cu nicio grupare (Elliott si Mulligan), dar si un sportiv, Leo Bertos, al carui bunic este roman.

Grupa G: Coasta de Fildes - Portugalia (ora 17:00)

Semifinalista la Mondialul din Germania 2006, Portugalia are un meci de debut extrem de greu in fata celei mai puternice echipe africane prezente la turneul final, Coasta de Fildes. Cristiano Ronaldo, cel mai scump jucator din istoria fotbalului, ii va infrunta, alaturi de Pepe, Deco sau Carvalho pe Drogba, Kalou, Zokora, Eboue sau fratii Toure.

Didier Drogba si-a rupt mana dupa un meci amical cu Japonia si a fost supus unei operatii iar marti asteapta decizia FIFA pentru a afla daca va putea sau nu sa joace cu protectie la Mondial.

Grupa G: Brazilia - Coreea de Nord (ora 21:30)

Brazilia, favorita Grupei G, ar trebui sa aiba o misiune usoara la debutul Mondialului din acest an. Deja familiarizata cu sacaitoarea vuvuzela, dupa ce anul trecut a castigat Cupa Confederatiilor pe taram sud-african, Brazilia incearca sa uite editia trecuta a Mondialului, atunci cand a fost eliminata in sferturile de finala de Franta, si sa isi apere statutul de favorita a Grupei.

Elevii lui Dunga intalnesc in primul meci selectionata Coreei de Nord, echipa care nu s-a mai calificat la un turneu final din 1966.