​Grupa E: Olanda - Danemarca (ora 14:30)

Italia debuteaza la CM Africa de SudFoto: Reuters

Locul patru in clasamentul FIFA pe natiuni, Olanda are asteptari mari de la acest Mondial, Portocala Mecanica sperand la o noua finala dupa 26 de ani. Avand o campanie de calificari perfecta, fara nicio infrangere (17 goluri marcate - 2 goluri primite), Olanda intalneste o echipa incomoda: Danemarca. Echipa calificata pentru a patra oara la un Campionat Mondial, Danemarca va fi un adversar greu pentru olandezi la debutul Mondialului din 2010, danezii fiind cei care le-au facut zile grele portughezilor in calificari.

Olanda va trebui sa faca fata Danemarcei fara Arjen Robben, in timp ce adversarii nu vor putea conta pe doi jucatori: Nicklas Bendtner si Simon Kjaer.

Grupa E: Japonia - Camerun (ora 15:00)

Avand in grupa adversari ca Olanda si Danemarca, selectionata Camerunului are nevoie de un start bun la primul Mondial tinut pe continent african. Intr-un meci in care Samuel Eto'o se anunta a fi cel mai periculos om de pe teren, Japonia se bazeaza pe mijlocasul de la CSKA Moscova, Keisuke Honda si atacantul Cataniei, Takayuki Morimoto.

"Samuraii albastri" nu au avut rezultate bune in ultimul timp, fiind invinsi de Serbia, Coreea de Sud, Anglia si Coasta de Fildes, dar se asteapta ca in cea de-a patra zi sa dea o replica pe masura Camerunului.

Grupa F: Italia - Paraguay (ora 21:30)

Campioana mondiala s-a chinuit in amicalele pregatitoare pentru Mondial, iar la debutul la turneul din Africa de Sud intalneste Paraguay, o echipa cu o defensiva foarte buna. Italia nu ii va putea folosi pe Pirlo si De Rossi, ambii fiind in perioada de recuperare dupa accidentari, iar capitanul Cannavaro e departe de forma pe care a aratat-o in editia trecuta, din Germania.

Paraguay va fi fara atacantul Salvador Cabanas, impuscat in urma cu jumatate de an, dar va fi totusi o "nuca tare" pentru campioana en-titre, sud-americanii obtinand victoriii in calificarile pentru Mondial in fata Braziliei si Argentinei.