​Cristiano Ronaldo se alatura contestatarilor vuvuzelei, atacantul lusitan fiind de parere ca este foarte greu sa te concentrezi pe teren din cauza zgomotului produs de spectatori. "Echipele nu spun decat de rau de vuvuzele, nu sunt pe placul nimanui", a precizat portughezul. Cu toate acestea, FIFA nu se gandeste sa interzica acest tip de goarna, forul mondial fiind de parere ca "face parte din cultura fotbalistica a sud-africanilor".

Cristiano RonaldoFoto: Reuters

"Este dificil pentru cei din teren sa se concentreze. Multor jucatori nu le place. Dar trebuie sa se obisnuiasca din pacate. Echipele nu spun decat de rau de vuvuzele, dar trebuie sa respectam acest lucru. Nu sunt pe placul nimanui, dar este important pentru oamenii carora le place sa sufle in ele si sa faca zgomot" - Cristiano Ronaldo, citat de Mediafax.

In alta ordine de idei, jucatorul celor de la Real Madrid nu critica balonul oficial al Cupei Mondiale (Jabulani), fiind de parere ca un fotbalist profesionist trebuie sa se descurce cu ce are la indemana.

"Trebuie sa ne adaptam, indiferent ca este un balon bun sau rau. Sunt mai obisnuit cu el acum decat in urma cu doua saptamani. Cred ca nu va fi o problema. Suntem destul de antrenati pentru a ne adapta si am convingerea ca lucrurile vor merge bine, driblingurile, loviturile, cornerele", a conchis Ronaldo.

Dupa nenumarate plangeri venite din partea jurnalistilor, a suporterilor, dar si a echipelor nationale de la Mondialul din Africa de Sud, presedintele Comitetului de Organizare a CM din Africa de Sud, Danny Jordaan, a declarat ca s-ar putea gandi la interzicerea vuvuzelelor de pe stadioane, "daca sunt motive pentru a face acest lucru".