Algeria - Slovenia, Peter Mokaba Stadium (Polokwane), ora 14:30

Serbia intalneste Ghana in primul meci de la CM 2010Foto: Reuters

Ambele echipe s-au calificat la Mondialul din Africa de Sud dupa play-off. Algerienii au terminat in grupa la egalitate de puncte cu Egipt, dar au obtinut biletul pentru turneul final dupa ce s-au impus cu 1-0 la baraj, in timp ce Slovenia a eliminat Rusia la play-off.

Algeria a inceput bine anul, ajungand in semifinalele Cupei Africii pe Natiuni dupa ce a eliminat Coasta de Fildes, insa in amicalele pregatitoare pentru Mondial nu a avut rezultate bune, pierzand in fata Serbiei si Irlandei cu 0-3. Formatia lui Rabah Saadane va intalni pentru prima data echipa Sloveniei si va cauta prima victorie dupa 10 ani in fata unei echipe europene, ultima selectionata de pe Batranul continent pe care au invins-o algerienii fiind Romania.

Serbia - Ghana, Pretoria's Loftus Versfeld Stadium (Pretoria), ora 17:00

Serbia va lua startul la Mondial pentru prima data ca natiune independenta, in precedentele zece editii participand sub numele de Iugoslavia si Serbia si Muntenegru. Desi in editia trecuta a avut o prestatie dezamagitoare, pierzand toate cele trei meciuri, Serbia lui Radomir Antic a avut o campanie de calificare extraordinara, terminand pe primul loc in grupa, in fata Frantei.

Sarbul Milovan Rajevic va infrunta selectionata tarii natale de pe banca tehnica a Ghanei, echipa ce a debutat la Mondial in 2006, atunci cand a fost si singura echipa africana ce a trecut de faza grupelor (a fost eliminata in optimi de Brazilia). Inaintea meciului de debut de la Mondialul din 2010, Ghana a primit o veste buna, Sulley Muntari fiind recuperat la timp dupa o accidentare.

Cele doua formatii s-au mai intalnit o singura data, in 1997, atunci cand Iugoslavia i-a invins pe ghanezi cu 3-1 in Korea Cup.

Germania - Australia, Moses Mabhida Stadium (Durban), ora 21:30

Nemtii nu a mai castigat Cupa de 20 de ani si acum infrunta cele mai puternice echipe din lume cu cea mai tanara echipa germana aliniata vreodata la startul Mondialului. Fara Ballack, accidentat, Joachim Loew intalneste Australia, echipa ce este la a treia participare la CM, in precedentele doua editii pierzand in fata campionilor (Germania 1974 si Italia 2006).

Cele doua echipe s-au mai intalnit de doua ori: la Mondialul din '74 - Germania de Vest a invins cu 3-0; si in Cupa Confederatiilor din 2005, atunci cand nemtii au invins din nou, de aceasta data cu 4-3.