Victoria Argentinei din prima partida de la Mondialul din Africa de Sud l-a adus in culmea fericirii pe Diego Maradona. "El Pibe D'oro" si-a felicitat elevii pentru cele trei puncte obtinute in fata Nigeriei, dar recunoaste ca inca mai sunt multe lucruri de imbunatatit in formatia Argentinei.

Maradona, multumit de prestatia elevilor saiFoto: Reuters

"Singurul lucru pe care-l pot spune este ca am castigat un meci mare si acum suntem pe drumul cel bun. Sper ca baietii vor face tot ceea ce le sta in putinta pentru ca totul sa se indrepte in directia buna. Cu cat vom castiga mai multe meciuri cu atat jucatorii vor avea mai mult apetit pentru victorii", a declarat Maradona la finalul partidei.

"Trebuie sa imbunatatim multe lucruri pentru a putea creste ca echipa. Cand ajungeam in careul nigerian parea ca nu vrem sa dam goluri. Nu trebuie sa mai iertam astfel de ocazii", a adaugat tehnicianul argentinian.

Avand o "tripleta de aur" in atac (Messi-Higuain-Tevez), Argentina a inscris un singur gol, prin fundasul Heinze, dar Maradona nu este ingrijorat: "Ne pastram golurile pentru celelalte partide".

In ceea ce-l pribeste pe Lionel Messi, Maradona a avut numai cuvinte de lauda: "Messi a facut lucruri minunate in acest meci. Eu vreau ca Messi sa fie tot timpul langa balon si astazi asa a fost. Cand el are mingea lumea e incantata. Fotbalul nu ar fi la fel de frumos daca Messi nu ar atinge balonul".

Suedezul Lars Lagerback, selectionerul Nigeriei, a "taxat" greseala defensivei sale din minutul sase: "Am dormit la faza cornerului si ei ne-au pedepsit. La acest nivel al competitiei acest tip de greseala te lasa pe afara. Argentina este o echipa de prim rang, dar mai sunt si alte echipe foarte bune".

Intrebat de ce nu i-a strans mana la finalul partidei lui Maradona, tehnicianul suedez a replicat: "Se obisnuieste sa-i strangi mana adversarului la final, dar nu spune nicaieri ca trebuie sa o faci imediat dupa meci. Nu am nimic impotriva lui Maradona. Nu el este problema pentru mine, eu am un respect imens pentru Diego".