Franta s-a chinuit (fara succes) sa sparga defensiva inversunata a Uruguay-ului: sud-americanii s-au inchis bine, in special in ultimele 10 minute cand au evoluat cu un om mai putin, dupa eliminarea lui Lodeiro (acumularea a doua "galbene").

Foto:

Citeste si:

Reactia lui Domenech: Este frustrant acest egal!

In primul joc al Mondialului, Africa de Sud si Mexic au remizat, 1-1.

Francezii au dominat teritorial, cu o superioritate ceva mai pronuntata in prima parte, cand au avut doua sanse bune - o deviere a lui Govou, din fata portii (5), si un sut exceptional al lui Gourcuff, scos din vinclu de portarul Uruguay-ului (18).

Sud-americanii au simtit ca nu au sanse daca raman pe pozitii de asteptare si au accelarat dupa pauza. Forlan a avut un sut din unghi (58), apoi a ratat cea mai mare situatie in minutul 73, cand nu a gasit poarta din 10 metri!

Franta, ajutata de schimbarile lui Domenech, a reusit sa revina la comanda jocului si, pe fondul superioritatii numerice, au dominat ultimele minute - au cerut un penalty (85), apoi au avut o lovitura libera de la 20 de metri, in chiar ultimul minut de prelungire. Thiery Henry a ratat insa aceasta oportunitate, astefl ca jocul se incheie cu un egal ce tine ambele echipe in cursa calificarii...