Trei jurnalisti sportivi din Portugalia si Spania au fost jefuiti miercuri dimineata, in hotelul lor din Magaliesburg, localitate aflata la 120 km de Johannesburg si la 15 km de hotelul selectionetei din Portugalia. Doi dintre corespondentii din Africa de Sud au fost jefuiti in timp ce dormeau, insa fotograful de la "O Jogo" a fost amenintat cu pistolul de cei patru hoti.

In jurul orei 4:30 dimineata, patru oameni inarmati au intrat in complexul in care sunt cazati cei trei jurnalisti, trimisi speciali ai publicatiei portugheze "O Jogo", ai saptamanalul "Express" si ai cotidianului spaniolul Marca. Doi dintre acestia au fost pradati in timp ce dormeau, insa fotograful de la "O Jogo" a fost amenintat cu pistolul, acoperit cu o patura de trei indivizi ce ii ordonanu sa doarma in timp ce un al patrulea individ ii fura echipamentul foto si bunurile personale.

Miguel Serrano, corespondentul special din Africa de Sud al publicatiei spaniole Marca a declarat: "Mi-au lasat doar hainele murdare si acreditarea. Hotelul Nutbush Boma Lodge este in plina jungla, la 15 km de cel mai apropiat sat. Are un gard de siguranta si este pazit de un singur om. Am anuntat Federatia portugheza ca hotelul lasa mult de dorit, dar nu am crezut ca se va intampla asa ceva".

Niciunul dintre jurnalisti nu a fost ranit, insa hotii au furat echipament scump, pasapoarte, bani si alte bunuri personale. Potrivit presei din Portugalia, unul dintre hoti a fost retinut de catre politie si o parte din bunurile jurnalistilor au fost recuperate.