Vladimir Petrovic este noul tehnician al echipei FC Timisoara, sarbul semnand un angajament care-l leaga de Banat pentru urmatorii doi ani de zile. "Ma bucur ca am venit la un club foarte important, este bine ca Timisoara este foarte aproape de locul unde am activat ca jucator si antrenor", a precizat Petrovic, fost principal al formatiei Steaua Rosie Belgrad.

"A fost o discutie corecta, negocierile au decurs normal, nu a fost nicio problema. Sunt convins ca asa va fi si colaborarea noastra in viitor. Presedintele Marian Iancu este un om deosebit si mi-a acordat incredere. Mi-a spus ca ma va sprijini in tot ce voi face si asta este foarte important. Ma bucur ca am venit intr-un club care este aproape de orasul unde m-am nascut si unde am activat ca jucator si antrenor si ca am venit intr-un club care a jucat anul trecut in play-off UEFA Champions League. Am venit la un club cu nume, care a avut rezultate in ultimii ani, cu jucatori de calitate" - Vladimir Petrovic, citat de Mediafax.

In varsta de 55 de ani, Petrovic a pregatit ultima data pe Steaua Rosie Belgrad. De-a lungul carierei, sarbul a mai antrenat formatiile Bor, Vojvodina, Dalian Shide, nationala Chinei si reprezentativa de tineret din Serbia-Muntenegru.

A cucerit Cupa Iugoslaviei (1996), campionatul si Cupa din China (2005), in timp ce alaturi de nationala Under 21 a Serbiei a incheiat pe locul 2 Campionatul Europeandin 2004.

Ioan Ovidiu Sabau (fostul antrenor de pe Bega) s-a despartit de FC Timisoara in data de 26 mai, dupa un sezon in care a incheiat campionatul pe locul 5.