Dupa ce saptamana trecuta Ucraina a reusit sa castige pentru prima data in fata nationalei Romaniei, miercuri a venit randul Macedoniei sa ii invinga in premiera pe tricolori. Inregistrand al treilea esec din acest sezon, Romania a vrut prea mult in meciul cu macedonenii.

"Orice am incerca sa facem nu ne iese deloc. Sunt foarte dezamagit de rezultat, dar nu avem ce sa facem decat sa trecem peste rusinea acestei infrangeri. Am incercat prea repede sa facem totul, fara luciditate. De aici, o precipitare, care a dus la acest rezultat. Macedonia a fost in terenul propriu, fara sut la poarta, asta spune mult, nu? De partea cealalta, noi, o sumedenie de ocazii si de ratari de toate felurile", a declarat Razvan Lucescu (prosport.ro)

"Oricine era in locul meu patea la fel. Ca si pe vremea lui Victor Piturca. Doua-trei luni de entuziasm, apoi, in ideea unor interese de tot felul, se ajunge la asta. E in firea noastra sa scuipam si sa dam cu noroi", a mai adaugat selectionerul Romaniei.

In ceea ce priveste criticile la adresa sa, Lucescu a mentionat: "Nu-mi mai pasa de atacuri, m-am obisnuit. Am fost atacat ca am acuzat arbitrajul si aici recunosc ca am gresit".

Romania a inregistrat miercuri cea de-a treia infrangere consecutiva din acest an. In ultimii 30 de ani, tricolorii au mai avut de doua ori un inceput de an atat de slab: in 1980, cand in doua partide amicale au inregistrat o remiza cu Ungaria (2-2) si o infrangere cu Italia (1-2) si au pierdut cu 2-0 in fata Iugoslaviei, in Cupa Balcanica, dar si anul trecut, in timpul mandatului lui Victor Piturca. Tricolorii au inceput anul 2009 cu infrangerea din amicalul cu selectionata Croatiei (1-2) si au continuat cu cele doua esecuri din preliminariile pentru CM, cu Serbia (2-3) si Austria (1-2).