Jose Mourinho este, incepand de luni, in mod oficial antrenorul celor de la Real Madrid, informeaza Marca. Tehnicianul a parasit-o pe Inter in plina glorie (a realizat tripla Serie A, Cupa Italiei si Champions League) pentru a readuce Realul in fruntea fotbalului de pe Batranul Continent.

Motivatia Real Madrid

"Nu stiu daca m-am nascut pentru a pregati pe Real, dar stiu cu siguranta ca m-am nascut pentru a antrena. Madridul m-a atras prin istoria pe care o are in spate si prin dorinta de a castiga. Realul a strans multa frustrare in ultima perioada. Am venit pe Bernabeu doar cu gandul de a castiga. Este un club unic, iar pentru mine este cea mai mare provocare a carierei" - Jose Mourinho, antrenor Real Madrid.

Despre Manuel Pellegrini

"Respect munca depusa de Pellegrini. Nu e usor sa pregatesti pe Real Madrid. Presiunea este una fantastica, iar daca rezultatele intarzie sa apara rezultatul este unul clar - demiterea. Nu ma voi uita in spate, voi incepe munca in stilul meu, de la zero"

Despre Barcelona

"Nu sunt anti-Barcelona, ma preocupa doar echipa mea. Vreau in schimb sa inving echipa blau-grana, asta e adevarat. Daca sunt urat de oamenii din Barcelona, asta e doar problema lor, nu a mea".

Despre lotul gasit la Madrid

"Am un lot foarte bun la dispozitie, vom vedea in urmatoarea perioada cine va mai sosi la club. Cristiano Ronaldo este un fotbalist foarte important pentru mine. Imi place pentru ca este un invingator. Cu toate acestea, toti jucatorii sunt la egalitate pentru mine. Am o echipa, nu o suma de individualitati".

Despre viitorul lui Raul la Madrid

"Am vorbit cu Raul in aceasta dimineata (nr. luni), am luat micul dejun impreuna cu el. Nu am pierdut timpul. Ceea ce am discutat insa ramane intre noi. Consider ca este unul dintre marile nume care au evoluat pe Bernabeu, este o adevarata istorie in spatele sau. Trebuie sa fie apreciat de toata suflarea din Madrid".

Despre antrenorii demisi de Real in ultimul timp

"Stiu ca multi antrenori s-au perindat in ultima perioada pe la Madrid. Atunci cand nu reusesti, este inlocuit. Cu toate acestea, nu vrea sa ma gandesc la o demitere. De-abia am sosit la echipa, stiu ce ma asteapta si vreau sa lucrez in liniste. Rezultatele vor aparea, doar ele ma vor tine in functie. Sunt Jose Mourinho, cu toate calitatile si defectele".

Despre calitatile care-l recomanda

"Sunt un antrenor inteligent si foarte bogat din punct de vedere tactic. Imi place sa castig, iar pentru mine pregatirea trebuie sa fie sfanta. O echipa se formeaza numai cu mult tact. Jucatorii sunt cei importanti, nu tehnicianul. Important este ca mereu sa ramai cu picioarele pe pamant".

Despre viitorul antrenor al Interului

"Am lasat la Milano o echipa care este campioana Italiei si a Europei. Nu am discutat cu Massimo Moratti despre noul antrenor al Interului. Oricum, el trebuie sa fie foarte inteligent. Va avea nevoie si de noroc, cerintele sunt mari acum pe Meazza. Sper ca vor lua o decizie inteleapta - un tehnician calificat profesional. Nu ma mai uit inapoi, totul a fost frumos".

Despre stilul pe care il adopta

"Se spune ca adopt un stil defensiv. Am castigat de doua ori Liga Campionilor, cum sa ma apar? Este o mare diferenta intre o buna organizare a jocului si un stil defensiv. Sa vorbeasca doar cine cunoaste fotbalul. O formatia bine organizata se apara bine, dar si ataca. Important este sa ai capacitatea de a invata in fiecare zi cate ceva".

Despre obiectivele de la Real Madrid

"Important nu este sa ajungi sa pregatesti pe Real Madrid, important este sa castigi alaturi de Real Madrid. Principalul meu obiectiv este cucerirea Champions League. Pentru asta am venit. Acest lucru nu inseamna ca nu imi doresc sa castigam titlul in Spania. Realul a avut o perioada neagra in ultimul timp (nr. fara trofee), iar acest lucru trebuie schimbat. Nu pot promite rezultate maine, pot promite in schimb ca voi face tot ce imi sta in puteri pentru a invinge" - a conchis Jose Mourinho.

"E o onoare pentru noi sa-l aducem la echipa pe cel mai bun antrenor din lume. Jose este un personaj foarte important in fotbalul mondial si suntem incantati ca va pregati pe Real Madrid. Vrem sa facem treaba buna impreuna, iar totul se va baza pe un respect reciproc. Mourinho a semnat un angajament valabil pentru 4 ani" - Jorge Valdano, director sportiv Real Madrid.

In timpul conferintei de presa in care a fost prezentat, Jose Mourinho le-a raspung jurnalistilor in spaniola, italiana, portugheza si engleza.