Nationala de fotbal a Romaniei a pierdut cu 3-2 amicalul disputat in Ucraina si ramane fara victorie inregistrata in 2010. Tricolorii nu dau senzatia ca se simt prea confortabil in ultima perioada (ultimul succes a fost pe 14 noiembrie 2009), iar pana la startul preliminariilor pentru EURO 2012 mai sunt doar trei luni.

Expresia la ordinea zilei in cadrul nationalei tricolore ar putea fi "Silenzio Stampa". Chivu a declarat recent ca nu va mai da declaratii timp de un an de zile, iar decizia fotbalistului celor de la Inter Milano ar putea fi copiata de mai multi coechipieri.

Un lucru e clar insa, cu sau fara declaratii, Romania a aratat in ultima perioada ca nu prea mai stie sa invinga. Ultimul succes al tricolorilor dateaza din 14 noiembrie 2009, atunci cand echipa lui Razvan Lucescu a invins cu 1-0 in Polonia (meci amical).

Cu noul tehnician, prima reprezentativa a inregistrat patru victorii, doua remize si trei infrangeri. Rezultatul cel mai bun din mandatul lui Lucescu Junior este remiza obtinuta impotriva Frantei, pe Stade de France (preliminarii Cupa Mondiala de Fotbal).

Romania traverseaza o perioada de cautare a identitatii, sunt rulati multi jucatori la prima reprezentativa, iar primul 11 trebuie conturat pana in luna septembrie, atunci cand vor debuta preliminariile pentru EURO 2012.

Iata jucatorii care au fost folositi in "era Lucescu Junior": Danut Coman, Costel Pantilimon, Bogdan Lobont, Cristi Sapunaru, Mirel Radoi, Cristi Chivu, Razvan Rat, Gabi Tamas, Vasile Maftei, Bogdan Mara, Tiberiu Ghioane, Iulian Apostol, Cristi Tanase, Ionel Danciulescu, Ciprian Marica, Mihai Roman, Marius Niculae, Costin Lazar, Ovidiu Dananae, Mihaita Nesu, Maximilian Nicu, Dorin Goian, Paul Codrea, Romeo Surdu, Gigel Bucur, Adrian Cristea, Ionut Mazilu, Dacian Varga, Adrian Mutu, Cristian Panin, Nicolae Grigore, George Galamaz, Daniel Niculae, Razvan Cocis, Banel Nicolita, George Florescu, Ciprian Deac, Marius Bilasco, Andrei Cristea si Mihai Radut.

Romania, cu Razvan Lucescu pe banca tehnica:

Lituania - Romania 0-1 (preliminarii Cupa Mondiala)

Ungaria - Romania 0-1 (meci amical)

Franta - Romania 1-1 (preliminarii Cupa Mondiala)

Romania - Austria 1-1 (preliminarii Cupa Mondiala)

Serbia - Romania 5-0 (preliminarii Cupa Mondiala)

Romania - Insulele Feroe 3-1 (preliminarii Cupa Mondiala)

Polonia - Romania 0-1 (meci amical - 14 noiembrie 2009).

Dispute in 2010:

3 martie/ Romania - Israel 0-2 (meci amical)

29 mai/ Ucraina - Romania 3-2 (meci amical)

Urmatoarele doua partide amicale ale Romaniei:

2 iunie: Macedonia - Romania (la Villach-Austria)

5 iunie: Honduras - Romania (la St. Veit an der Glan-Austria)

In preliminariile pentru EURO 2012, Romania face parte din Grupa D, alaturi de Franta, Bosnia-Hertegovina, Belarus, Albania si Luxemburg.