Cupa Mondiala de Fotbal (va avea loc intre 11 iunie si 11 iulie) se va disputa pe 10 arene de ultima generatie aflate in noua orase din Africa de Sud (Johannesburg are doua). Cel mai impunator stadion este Soccer City - 88.460 locuri, locul unde se va desfasura marea finala din 11 iulie.

Orasele in care se vor disputa partide contand pentru Campionatul Mondial de Fotbal sunt urmatoarele: Polokwane, Rustenburg, Nelspruit, Tshwane/ Pretoria, Johannersburg, Mangaung/ Bloemfontein, Durban, Nelson Mandela Bay/ Port Elizabeth si Cape Town.

Green Point Stadium - 66.005 locuri

 Green Point Stadium
Green Point Stadium
Foto: fifa.com

Se afla in orasul Cape Town, a fost construit special pentru Cupa Mondiala de Fotbal. A fost finalizat in 2009. Are o capacitate de 66.005 locuri. Va gazdui partide din Grupele A, F, C, G si E, precum si o semifinala (aici se va disputa Uruguay - Franta).

Durban Stadium - 69.957 locuri

Durban Stadium
Durban Stadium
Foto: fifa.com

Se afla in orasul Durban, a fost construit special pentru Cupa Mondiala de Fotbal. A fost terminat complet in 2009, are o capacitate de 69.957 de locuri. Va gazdui partide contand pentru Grupele D, H, E, B si G, precum si o semifinala (aici se va juca Portugalia - Brazilia).

Ellis Park Stadium - 61.639 locuri

Ellis Park Stadium
Ellis Park Stadium
Foto: fifa.com

Se afla in Johannesburg, a fost construit in anul 1982, iar pentru a gazdui partide contand pentru Cupa Mondiala de Fotbal a suferit unele imbunatatiri. Lucrarile la arena s-au incheiat in 2009, are o capacitate de 61.639 locuri. Va gazdui partide contand pentru Grupele B, G, C, H si F, precum si un sfert de finala (aici se va juca Argentina - Nigeria).

Soccer City Stadium - 88.460 locuri

Soccer City Stadium
Soccer City Stadium
Foto: fifa.com

Se afla in Johannesburg si a fost construit in anul 1987. A beneficiat de imbunatatiri majore pentru a fi gazda a Cupei Mondiale de Fotbal. Lucrarile la arena s-au terminat in 2009, are o capacitate de 88.460 de locuri. Va gazdui dispute contand pentru Grupele A, E, B, G si D. De asemenea, tot pe Soccer City se va disputa marea finala a Campionatului Mondial de Fotbal.

Free State Stadium - 45.058 locuri

Free State Stadium
Free State Stadium
Foto: fifa.com

Se afla in Mangaung/ Bloemfontein si a fost construit in anul 1952. A suferit imbunatatiri modice pentru a gazdui dispute de la Cupa Mondiala de Fotbal. Lucrarile la arena s-au incheiat inca din 2008, iar capacitatea este de 45.058 de locuri. Va gazdui meciuri contand pentru Grupele E, B, F, A si H (aici se va juca partida Franta - Africa de Sud).

Nelson Mandela Bay - 46.082 locuri

Nelson Mandela Bay
Nelson Mandela Bay
Foto: fifa.com

A fost construit special pentru Cupa Mondiala de Fotbal, lucrarile fiind terminate in 2009. Se afla in Port Elizabeth si are o capacitate de 46.082 de locuri. Va gazdui dispute din Grupele B, G, D, H si C (aici se vor juca Germania - Serbia si Slovenia - Anglia).

Mbombela Stadium - 43.589 de locuri

Mbombela Stadium
Mbombela Stadium
Foto: fifa.com




Se afla in Nelspruit si a fost construit special pentru Campionatul Mondial de Fotbal. Lucrarile au fost terminate in 2009, iar capacitatea este de 43.589 de locuri. Va gazdui partide contand pentru Grupele H, F, D si G (aici se vor juca Italia - Noua Zeelanda si Australia - Serbia).

Peter Mokaba - 45.264 locuri

Peter Mokaba
Peter Mokaba
Foto: fifa.com

Se afla in Polokwane si a fost construit special pentru Campionatul Mondial de Fotbal. Lucrarile au fost incheiate complet in 2010, iar capacitatea este de 45.264 de locuri. Va gazdui partide din Grupele C, A, B si F (aici se vor juca Franta - Mexic si Grecia - Argentina).

Royal Bafokeng Stadium - 44.530 locuri

Royal Bafokeng Stadium
Royal Bafokeng Stadium
Foto: fifa.com

Se afla in orasul Rustenburg si a fost construit in anul 1999. A beneficiat doar de imbunatatiri minore pentru a gazdui partide contand pentru Cupa Mondiala de Fotbal. Lucrarile au fost finalizate in 2010, iar capacitatea este de 44.530 de locuri. Va gazdui meciuri contand pentru Grupele C, F, D, A si E (aici se vor juca Anglia - USA si Mexic - Uruguay).

Loftus Versefeld - 49.365 locuri

Loftus Versefeld
Loftus Versefeld
Foto: fifa.com

Se afla in Tshwane/ Pretoria si a fost construit in anul 1906. A suferit imbunatatiri majore pentru a putea gazdui dispute de la turneul final mondial. Lucrarile au fost incheiate in 2008, iar capacitatea este de 49.365 de locuri. Va gazdui meciuri contand pentru Grupele D, A, E, C si H (aici se vor juca Serbia - Ghana, Camerun - Danemarca si Chile - Spania).