Dorinel Munteanu a fost audiat de catre DNA Pitesti, fostul international zabovind putin peste o ora alaturi de procurori. "Am dat o declaratie in cazul Penescu. Nu sunt nici martor, nici acuzat in acest caz", a precizat fostul international. "Munti" a fost acuzat, in urma cu mai mult timp, de Cornel Penescu (finantatorul Argesului) ca nu si-ar fi aparat corect sansele intr-o partida contra Stelei. "Nu am niciun amestec", a conchis Dorinel.

Ajuns la DNA Pitesti in jurul orei 10.30, Dorinel a precizat ca nu stie de ce a fost chemat de procurori, tehnicianul Otelului fiind mirat de "interesul" DNA Pitesti pentru el. "Chiar nu stiu ce se intampla. Am venit pentru unele precizari. Nu am nicio emotie, dovada ca nu am venit insotit de un avocat", a precizat cel supranumit Neamtul.

Peste doar o ora, Munteanu a parasit sediul DNA, fostul tricolor declarand ca a dat doar o declaratie, neavand nici macar calitatea de martor in dosarul "Mita in fotbal" in care este implicat Cornel Penescu. "Am dat o declaratie in cazul Penescu. Nu sunt nici martor, nici acuzat in acest caz. Voi mai veni daca voi mai fi chemat aici. Nu m-a surprins ca am fost chemat dupa atata timp, pentru ca este un caz pe rol, dar eu cred ca nu am nici un amestec. De asemenea, nu exista niciun SMS trimis de mine!" - a precizat Dorinel Munteanu dupa iesirea de la DNA.

Ultimul scandal in care a fost implicat Munteanu s-a derulat zilele trecute, atunci cand tehnicianul a fost acuzat ca i-a dat mai multe sms-uri lui Adrian Mititelu (patronul Stiintei) inainte de partida Craiova - Otelul (scor 3-0), in care il linistea pe oficialul oltenilor ca echipa fanion a Baniei nu va retrograda (Munti ii pregateste pe galateni, adversarii Universitatii in ultima etapa a Ligii 1).

Pe 17 martie 2007, Steaua a invins cu 2-0 pe FC Arges (goluri Vali Badea si Elton), partida disputandu-se in Ghencea. Este meciul in urma caruia Dorinel a fost acuzat de Penescu ca nu si-a aparat corect sansele impotriva formatiei din Bulevardul Ghencea.

In sezonul 2006-2007 (cel incriminat), Steaua a incheiat sezonul pe locul 2 (Dinamo a castigat titlul), in timp ce FC Arges (echipa care a fost pregatita de Dorinel Munteanu in retur), a retrogradat (locul 17).

De-a lungul timpului, Dorinel Munteanu a fost acuzat de Cornel Penescu si Adrian Porumboiu ca nu si-a aparat corect sansele (in calitate de antrenor) in disputele contra Stelei (pe cand pregatea pe FC Arges si FC Vaslui).