Jose Mourinho a castigat (pentru a doua oara in cariera) Champions League, lusitanul facand din Inter noua campioana a Europei. Dupa un sezon de vis (cel mai bun din istoria italienilor) in care a bifat tripla (campionat, cupa, Liga Campionilor), "The Special One" va pleca la Real Madrid, acceptand o noua provocare. "Da, e adevarat. Voi pleca la Madrid" - a declarat Mou dupa finala de pe Bernabeu.

Mourinho a recunoscut ca acesta a fost ultimul meci la Inter Milano dupa finala cu Bayern Munchen, intr-o interventie la televiziunea germana SAT 1. Intrebat daca va pleca de la Milano dupa cucerirea Ligii Campionilor, Mourinho a raspuns: "Da, este adevarat. Voi pleca la Madrid. A fost ultimul meci la Inter".

Tehnicianul portughez este cel care le-a adus interistilor trofeul Ligii Campionilor dupa o pauza imensa de 45 de ani, Inter intrand in grupul select al echipelor care au bifat tripla dupa un sezon competitional.

Peformanta a mai fost reusita doar de Celtic Glasgow (1967), Ajax Amsterdam (1972), PSV Eindhoven (1988), Manchester United (1999) si FC Barcelona (2009).

Inter Milano:

Club infiintat pe 9 martie 1908, Stadion Giuseppe Meazza (80.074 locuri).

A cucerit de 18 ori titlul in Italia, 6 Cupe ale Italiei si 4 Supercupe ale Italiei.

In Europa, Interul se poate lauda cu trei Ligi ale Campionilor, 3 Cupe UEFA si doua Cupe Intercontinentale.