Asteptarea a luat sfarsit. Dupa 45 de ani de suferinta, suporterii Interului sunt in culmea fericirii: echipa lor a reusit tripla (premiera in istoria nerr-azzurilor), trupa lui Jose "The Special One" Mourinho incununandu-se "Regina a Europei" pe Santiago Bernabeu. Bayern a impresionat doar la capitolul posesie, in timp ce italienii au lovit decisiv (2-0) prin "Il Principe" Diego Milito (35' si 70'). Cristi Chivu - primul roman care castiga Champions League, noul format.

Chelsea, Barcelona si Bayern au simtit pe propria piele ca nu este de ajuns sa ai o posesie covarsitoare a balonului impotriva lui Inter pentru a invinge. Nebagati in seama, elevii lui Mourinho au inaintat, incer dar sigur, spre fazele superioare ale competitiei, interistii oprindu-se din ascensiune doar in momentul in care au pus, la propriu, mana pe trofeu.

Bayern a vrut, a incercat, dar ideile fotbalistilor lui Van Gaal s-au oprit in zidul ridicat de Mou. Lucio si Samuel au fost din nou oamenii de sacrificiu ai lusitanului, iar Robben si compania nu au miscat in front. Daca s-ar fi jucat cateva ore suplimentare, probabil ca deznodamantul ar fi fost acelasi.

Diego Milito (cel mai bun om al finalei) a punctat de doua ori (minutele 35 si 70), iar Van Gaal si ai lui au plecat cu mana goala de pe Santiago Bernabeu.

Romania a bifat o premiera dupa finala de pe 22 mai, Cristi Chivu fiind primul roman care cucereste Champions League in noul format (a debutat in 1993).

Echipe:

Bayern:Butt - Lahm, Demichelis, Van Buyten, Badstuber - Schweinsteiger, Van Bommel - Robben, Muller, Altintop - Olic.

Inter: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Chivu - Zanetti, Cambiasso - Eto'o, Sneijder, Pandev - Milito.

Inter Milano:

Club infiintat pe 9 martie 1908, Stadion Giuseppe Meazza (80.074 locuri).

A cucerit de 18 ori titlul in Italia, 6 Cupe ale Italiei si 4 Supercupe ale Italiei.

In Europa, Interul se poate lauda cu trei Ligi ale Campionilor, 3 Cupe UEFA si doua Cupe Intercontinentale.

Inter a cucerit trofeul de trei ori - 1964, 1965 si 2010, pierzand si alte doua finale.

Inter a bifat tripla, peformanta reusita doar de Celtic Glasgow (1967), Ajax Amsterdam (1972), PSV Eindhoven (1988), Manchester United (1999) si FC Barcelona (2009).