FC Barcelona si-a prezentat vineri noua achizitie. David Villa (28 de ani) a trecut examenul medical si a semnat un contract valabil pe patru ani cu echipa catalana, campioana in acest sezon in Primera Division. Clauza de reziliere a contractului atacantului spaniol se ridica la suma de 200 milioane de euro.

David Villa a semnat un contract pe patru ani, cu posibilitatea de prelungire pentru inca un sezon si va juca la Barcelona purtand tricoul cu numarul 7: "Sunt foarte fericit si mandru ca sunt aici. Oricine ar fi fericit sa vina la un asemenea club. Asa cum spune toata lumea, aceasta este cea mai buna echipa din lume".

Villa a marcat 106 goluri in cele 166 de meciuri ale sale din Primera Division si declara ca la Barcelona ar trebui sa-i fie mai usor sa inscrie goluri: "E intotdeauna greu sa inscri goluri, dar cand ai jucatori ca Xavi, Messi, Busquets, Keita sau Pedro in jurul tau, pare sa fie mai usor pentru un atacant. Ce voi aduce eu echipei? Munca, umilinta si o dorinta de a incerca sa ajut echipa sa devina putin mai buna. Abia astept sa incep sa joc aici".

In sezonul 2009/2010, David Villa a inscris 28 de goluri pentru Valencia, asigurandu-i locul trei in Primera Division, loc ce duce echipa in Liga Campionilor in sezonul viitor. "La Valencia m-am format atat ca jucator, cat si ca om. La Valencia m-am simtit ca acasa din prima zi. Vreau sa se stie ca am fost mandru ca am purtat tricoul acelui club. Mi-au oferit foarte multe si ii voi purta mereu in inima mea", a mentionat noua achizitie a Barcelonei.