Federatia Franceza de fotbal (FFF) a confirmat joi ca Raymond Domenech va fi inlocuit pe banca tehnica a echipei nationale franceze de catre actualul antrenor al celor de la Bordeaux, Laurent Blanc.

"Federatia Franceza de Fotbal, prin presedintele Jean-Pierre Escalettes, si clubul Girondins de Bordeaux, au ajuns la un acord in perspectiva recrutarii lui Laurent Blanc in functia de selectioner al echipei franceze de fotbal", se arata in comunicatul FFF. Potrivit presei franceze, suma pentru care Blanc va veni la carma nationalei este de 1,5 milioane de euro.

Dupa ce in sezonul 2008/2009 a reusit dubla (Cupa si campionatul), Blanc nu a avut un sezon 2009/2010 prea bun in Ligue 1, echipa incheiand sezonul abia pe locul al saselea, loc ce o lasa afara din cupele europene pentru sezonul viitor. Totusi, in actualul sezon de Liga Campionilor, echipa lui Blanc a reusit sa ajunga pana in sferturile de finala, acolo unde a fost eliminata de Lyon.

Contractul lui Blanc (44 ani) la Bordeaux expira in 30 iunie 2011, dar tehnicianul a hotarat sa puna capat colaborarii cu formatia din Ligue 1 pentru a prelua nationala Frantei. Antrenorul se va instala pe banca nationalei dupa CM 2010, inlocuindu-l pe Raymond Domenech.

Ca jucator al nationalei Frantei, Laurent Blanc are in palmares un titlu de campion mondial, obtinut in 1998 si unul de campion european (2000). In cariera sa de fotbalist, francezul a evoluat la echipe precum Barcelon, Inter Milano sau Manchester United.

Franta va fi adversara Romaniei in preliminariile pentru CE 2012, alaturi de Bosnia, Belarus, Albania si Luxemburg.