Gabriel Tamas va evolua in Premier League. Dupa ce a avut o contributie importanta la promovarea echipei West Bromwich Albion in prima liga engleza, clubul a decis sa il transfere definitiv pe fundasul roman, Tamas evoluand sub forma de imprumut la "Baggies" din ianuarie.

Gabriel TamasFoto: AGERPRES

Site-ul oficial al formatiei West Bromwich Albion a informat, miercuri, ca il vor achizitiona pe Tamas, jucator legitimat la formatia franceza Auxerre: "Albion si-a exercitat optiunea de a semna cu Gabriel Tamas de la Auxerre. Internationalul roman va fi inregistrat oficial ca jucator al in 1 iulie". Potrivit presei britanice, suma de transfer a fundasului roman se ridica la 800.000 de lire sterline.

"Performantele sale extraordinare din centrul defensivei au fost cheia drumului lui Albion spre locul secund ce asigura promovarea", noteaza site-ul gruparii engleze.

De la debutul sau la "Baggies", Gabriel Tamas a jucat in toate meciurile formatiei lui Roberto Di Matteo, reusind sa inscrie de doua ori, in remizele de 1-1 cu Reading si Crystal Palace.