FIFA a hotarat sa interzica "paradinha" (fenta folosita in timpul executarii penalty-urilor) pentru Cupa Mondiala 2010, turneu ce se va desfasura in Africa de Sud. Cu trei saptamani inainte de inceperea competitiei, forul mondial a modificat legea in acest sens iar "paradinha", metoda ce devine din ce in ce mai populara in Brazilia, va fi considerata un comportament nesportiv.

Comitetul Asociatiei Internationale de Fotbal (IFAB), care este responsabil de regulile din fotbal, a declarat marti ca a adus modificari Legii 14, astfel incat "paradinha" mult indragita de brazilieni va fi interzisa.

"Am vazut cateva exemple video, ceea ce ne-a demonstrat ca este o metoda nesportiva. Jucatorul isi termina alergarea, face o fenta, portarul pleaca intr-o directie, jucatorul isi trage piciorul inapoi si loveste balonul in cealalta directie", a declarat Patrick Nelson, membru IFAB, potrivit Reuters.

Trucurile din timpul executarii loviturilor de la 11 metri nu vor fi, insa, cu totul interzise: "Fenta din timpul avantului pentru executarea loviturii de pedeapsa menita sa intimideze adversarii este permisa, totusi, fenta facuta dupa ce jucatorul si-a terminat avantul este considerata acum o incalcare a Legii 14 si catalogata dret un comportament nesportiv, pentru care jucatorul trebuie sa fie avertizat".

Jucatorii ce vor apela la "paradinha" vor primi din partea arbitrului un cartonas galben.