Oguchi Onyewu este, cu siguranta, un exemplu negativ pentru jucatorii foarte bine platiti gen Cristiano Ronaldo, fundasul american cerand actualului sau club, AC Milan, sa evolueze pe gratis timp de un sezon, informeaza yahoo.sports. Explicatia fotbalistului este una de bun simt: vrea sa recompenseze in acest fel faptul ca nu a jucat aproape deloc pentru italieni in sezonul recent incheiat din cauza unei accidentari.

Onyewu s-a accidentat la tendonul rotulian al genunchiului stang in toamna lui 2009 (in timpul unei aparitii pentru nationala SUA), acesta fiind nevoit sa ia o pauza pentru restul stagiunii. Pentru a multumi clubului sau pentru atasament, americanul a hotarat ca timp de un sezon sa nu primeasca salariu din partea lui AC Milan.

Fundasul si-a prelungit intelegerea cu milanezii pana in 2013 (cu un sezon in plus), iar in stagiunea 2012-2013 fotbalistul nu va primi salariu din partea echipei sale de club.

"Acest gest este unul unic, fotbalistul aratand astfel atasament fata de culorile noastre. Intr-o vreme cand toti jucatorii incearca sa obtina contracte cat mai mari, Onyewu a dorit sa evolueze pe gratis timp de un sezon" - se precizeaza intr-un comunicat la echipei din Serie A.

In varsta de 28 de ani, Onyewu a sosit la Milan de la Standard Liege in 2009, fundasul fiind pregatit la vremea respectiva de Ladislau Boloni.