Federatia Germana de Fotbal a anuntat luni ca Michael Ballack a suferit o accidentare la glezna dreapta in timpul finalei Cupei Angliei de sambata si nu va putea fi recuperat la timp pentru Cupa Mondiala din Africa de Sud, turneu ce va incepe in mai putin de o luna, informeaza AP.

In varsta de 33 de ani, Ballack s-a accidentat in partida castigata de echipa sa, Chelsea, in finala FA Cup, in fata celor de la Portsmouth, cu scorul de 1-0, dupa un fault al lui Kevin-Prince Boateng. Glezna mijlocasului a fost pusa in ghips si oficialii germani mentioneaza ca nu se va putea antrena in urmatoarele opt saptamani.

Ballack a fost examinat luni de catre Hans-Wilhelm Mueller-Wohlfahrt, doctorul nationalei Germaniei si al clubului Bayern Munchen, care a declarat ca internationalul german va avea nevoie de o perioada mai mare de refacere. Dupa cum a declarat unei televiziuni germane, mijlocasul lui Chelsea crede ca faultul a fost unul intentionat.

Nationala lui Joachim Loew face parte din Grupa D de la CM 2010, alaturi de Australia, Serbia si Ghana, reprezentativa pentru care joaca si Boateng, cel ce l-a accidentat pe Ballack.

Ballack are 88 de aparitii in tricoul nationalei Germaniei, reusind sa inscrie si 42 de goluri.

Michael Ballack se alatura astfel unei liste a jucatorilor ce vor rata Mondialul, lista pe care se afla si nume ca Beckham, Ronaldinho sau Van Nistelrooy.