Fotbalistul irlandez Jamie Devitt vrea cu siguranta sa uite cat mai repede sezonul care tocmai s-a incheiat. In varsta de 19 ani, sportivul detine un record pe care niciun fotbalist nu si-l doreste: Devitt "a reusit" sa retrogradeze in acelasi an cu trei echipe diferite.

Legitimat la Hull City, tanarul a fost imprumutat in acest sezon la doua echipe: Darlington si Grimsby. Hull City a ocupat in acest final de sezon penultimul loc in Premier League, urmand a juca in liga a doua engleza, incepand cu sezonul 2010-2011. Nici celelalte doua echipe ale lui Devitt nu au avut prea mult noroc, ambele fiind retrogradate din League Two.

"Cand am ajuns acasa prietenii mei m-au luat peste picior. Ma tachineaza. Unii mi-au spus ca in viitor voi fi raspunsul unei intrebari de cunostinte generale. Isi bat joc de mine spunandu-mi ca in CV-ul meu va scrie ca am retrogradat cu trei echipe", a declarat irlandezul, potrivit publicatiei online britanice Metro.

"Se pare ca el se duce din ce in ce mai jos. Daca va continua in felul acesta, Hull va juca in liga a cincea cat ai clipi din ochi", a declarat un suporter.

Un purtator de cuvant al Asociatiei Statisticienilor din Fotbal a adaugat: "Acest lucru cred ca este unic, dar nu este un record pe care cineva si-l doreste".

Acest record negativ nu i-a speriat pe cei de la Hull, oficialii oferindu-i un contract pentru urmatorii doi ani, Devitt urmand a juca incepand cu sezonul viitor in liga a doua engleza.