CFR Cluj a trecut cu bine peste ultimul hop important al finalului de sezon (3-2 cu Universitatea Craiova), echipa pregatita de Mandorlini urmand sa dea piept in ultimele doua etape cu Inter Curtea de Arges si Ceahlaul (prima este scapata de retrogradare, in timp ce ultima va evolua in Liga 2). Batalia pentru locul doi ramane insa una deschisa, Urziceni, Vaslui si chiar Timisoara luptand pentru preliminariile Champions League.

CFR Cluj este, in proportie de 90%, noua campioana a Romaniei dupa victoria cu 3-2 din partida cu Craiova. Echipa din Gruia mai are de jucat cu Inter Curtea de Arges pe propriul teren si cu Ceahlaul Piatra Neamt in deplasare. Daca argesenii au scapat de retrogradare, moldovenii vor evolua in sezonul viitor in Liga 2, motivatia lipsind oarecum la cele doua formatii.

In aceste conditii, Clujul are sanse foarte mari sa ajunga pentru a doua oara in grupele Ligii Campionilor, campioana Romaniei avand acces direct in aceasta faza a competitiei.

Pentru locul doi, cel care asigura prezenta in turul 3 preliminar al Champions Legue, se lupta Unirea Urziceni si FC Vaslui. Dupa 0-2 pe Dan Paltinisanu cu Gaz Metan Medias, Timisoara pastreaza doar sanse teoretice pentru a fi viitoarea vicecampioana a Romaniei.

Conform clasamentului din acest moment, banatenii vor juca in turul trei preliminar al Europa League, in timp ce Steaua (actualmente pe pozitia a cincea) ar urma sa joace in turul doi preliminari al C2. FC Vaslui, moldovenii pot incheia pe trei stagiunea, este aproape de play-off-ul Europa League.

Click aici pentru clasament.

Partide ramase:

CFR Cluj/

CFR - Inter/ Etapa 33

Ceahlaul - CFR/ Etapa 34

Urziceni/

Unirea - Gloria/ Etapa 32

Unirea - Ceahlaul/ Etapa 33

Poli Iasi - Unirea/ Etapa 34

FC Vaslui/

Otelul - FC Vaslui/ Etapa 33

FC Vaslui - Dinamo/ Etapa 34

FC Timisoara/

Pandurii - Timisoara/ Etapa 33

Timisoara - FC Brasov/ Etapa 34

Steaua/

Steaua - Craiova/ Etapa 33

Inter - Steaua/ Etapa 34