Juventus a solicitat oficial revocarea deciziei prin care titlul din Serie A a sezonului 2005-2006 a fost acordat echipei Inter Milan. Torinezii au castigat "scudetto" in acel an, dar titlul le-a fost retras ca urmare a scandalului "Calciopoli".

Consiliul de Administratie al clubului din Torino a trimis o cerere catre CONI, Federatia italiana de Fotbal, dar si catre Procuratura Federala prin care solicita revocarea deciziei prin care titlul din 2005-2006 sa revina Interului.

"Juventus cere un tratament egal. Premisa documentului este ca ", se arata in comunicatul clubului Juventus.

Cererea celor de la Juventus vine dupa ce in procesul Calciopoli au aparut noi dovezi, in care se arata ca si Inter a fost implicata in aranjarea partidelor.

"Existenta unor retele de contacte intre oameni de la clubul care a beneficiat de alocarea titlului din 2006 si cei din sectorul arbitrajelor reprezinta o violare a principiilor de loialitate", se mai arata in comunicat.

Ca urmare a scandalului Calciopoli, in care Luciano Moggi, fostul director general al lui Juventus, a fost acuzat de "controlarea desemnarii arbitrilor din Serie A", formatia din Torino a ramas fara doua titluri in Serie A si a fost retrogradata in Serie B. Titlul sezonului 2005-2006 a revenit, potrivit hotararilor judecatoresti, lui Inter Milano.