Tottenham si-a asigurat locul al patrulea in Premier League, dupa ce a invins, miercuri seara, cu 1-0 pe cei de la Manchester City, intr-un meci restant din etapa a XXIX-a a campionatului englez. Desi in urma cu 16 luni era in pericol de retrogradare, Tottenham va ajunge acum in elita europeana, pentru prima data dupa 1962.

Peter Crouch a marcat singurul gol al partidei in minutul 82, invingandu-l pe portarul celor de la Manchester City cu o lovitura de cap la coltul scurt. Tottenham a acumulat 70 de puncte in clasamentul englez, cu patru puncte mai multe fata de City, inaintea ultimei etape.

Locul patru ii asigura lui Tottenham prezenta in ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor, dar elevii lui Redknapp au posibilitatea incheierii sezonului pe locul al treilea si implicit sa joace direct in grupele LC, daca Arsenal nu castiga acasa cu Fulham si ei inving in deplasare pe Burnely in ultima etapa a campionatului.

Ultima prezenta a celor de la Tottenham in elita fotbalului european dateaza din 1962, atunci cand au pierdut in fata celor de la Benfica in semifinale, cu scorul general de 3-4.

Harry Redknapp, antrenor Tottenham: "Este fantastic. A fost un sezon crancen pentru noi, am jucat un fotbal foarte bun tot sezonul si meritam acest lucru".

Roberto Mancini, antrenor Manchester City: "Nu sunt magician. Nu am o bagheta magica. Am vrut locul patru si am incercat sa-l obtinem, asa cum au facut si Liverpool, Tottenham sau Aston Villa. Asta e fotbalul, dar noi am facut o treaba foarte buna".

In celalalt meci restant al etapei a XXIX-a, Fulham a pierdut pe teren propriu in fata celor de la Stoke City, scor 0-1. Etherington a marcat singurul gol in minutul 83.

Clasament:

1. Chelsea 83 puncte

2. Manchester United 82p

3. Arsenal 72p

4. Tottenham 70p

5. Manchester City 66p

6. Aston Villa 64p

7. Liverpool 62p