Olympique Marseille a invins cu 3-1 pe cei de la Rennes si si-a asigurat, miercuri seara pe Stade Velodrome, titlul de campioana in Franta, profitand si de infrangerea celor de la Auxerre in fata celor de la Lyon. Acesta este al noualea titlu din istorie pentru Marseille, venit dupa o pauza de 18 ani.

Heinze a executat exemplar o lovitura libera si a deschis scorul dupa doar patru minute de joc, dar Marseille s-a vazut egalata in minutul 37, prin golul lui Briand. Niang si Gonzalez au adus victoria gazdelor in doua minute (min. 75 si 77), Marseille impunandu-se cu 3-1.

Cu doua etape ramase de disputat, Marseille are un avans de opt puncte fata de urmatoarele doua clasate, Lille si Auxerre si nu mai poate pierde prima pozitie. Sansele la titlu ale celor de la Auxerre s-au spulberat miercuri seara, dupa ce au fost invinsi cu 2-1 de catre Lyon.

"Putem sa savuram acest moment deoarece este rezultatul a noua luni de munca grea si nici in seara aceasta nu a fost usor. Sunt foarte mandru de ce au reusit jucatorii mei", a declarat la finalul partidei antrenorul Didier Deschamps.

Marseille castiga primul trofeu de campioana din ultimii 18 ani, ultimul din vitrina lor datand din 1992, deoarece titlul obtinut in 1993 le-a fost retras din cauza scandalului meciurilor aranjate.

In etapa a XXXVI-a s-au stabilit si echipele retrogradate: St Etienne, Le Mans si Grenoble.

Clasament:

1. Marseille 75 puncte

2. Lille 67p

3. Auxerre 67p

4. Lyon 65p

5. Montpellier 63p

6. Bordeaux 61p