Arbitrul Marius Martis si fostul arbitru Ionica Serea au fost arestati preventiv pentru o perioada de 29 de zile, dupa ce in cursul zilei de joi au fost retinuti pentru 24 de ore. Cei doi sunt cercetati pentru fapte de coruptie intr-unul din dosarele in care este implicat si Cornel Penescu, patronul FC Arges.

Marius Martis si Ionica Serea au fost prezentati vineri magistratilor Tribunalului Arges, cu propunerea de arest preventiv pentru 29 de zile, pentru complicitate la dare si luare de mita, respectiv luare de mita. Cererea procurorilor a fost admisa, insa decizia nu este definitiva, aceasta putand fi atacata. Recursul ar urma sa se judece la Curtea de Apel Pitesti.

Tot vineri, la sediul DNA au fost audiati, de catre procurorii anticoruptie, Cornel Penescu si Liviu Facaleata. Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, audierea celor doi poate sa aiba legatura cu retinerea lui Martis si Serea.

Comunicat DNA Pitesti:

"La data de 18 martie 2009, inculpatul Serea Ionica, in calitate de arbitru de fotbal in cadrul Comisiei centrale a arbitrilor - organism al F.R.F., a primit suma de 21.000 USD de la invinuitul Penescu Gheorghe Cornel, prin intermediul inculpatului Martis Marius Marian si al invinuitului Facaleata Liviu Ilie.

Aceasta suma de bani a fost data pentru ca inculpatul Serea Ionica, in calitate de arbitru delegat de Federatia Romana de Fotbal sa arbitreze partida dintre cluburile Fotbal Club Arges Pitesti si Fotbal Club Steaua Bucuresti, disputata la data de 20 martie 2009, sa faciliteze ca echipa Fotbal Club Arges Pitesti sa obtina un rezultat favorabil in meciul pe care urma sa-l dispute cu echipa Fotbal Club Steaua Bucuresti si de asemenea, pentru ca jucatori din cadrul echipei din Pitesti sa nu primeasca sanctiuni disciplinare („cartonas galben” sau „cartonas rosu”) iar astfel de sanctiuni sa fie aplicate fotbalistilor din echipa adversa.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I. – Directia Generala de Informatii si Protectie Interna si Inspectoratul de Politie al Judetului Arges.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 29 aprilie 2010, procurorii au dispus retinerea acestora pe o perioada de 24 de ora iar la data de 30 aprilie 2010, Tribunalul Arges a dispus arestarea preventiva a inculpatilor Serea Ionica si Martis Marius Marian pe o perioada de 29 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie"