Franck Ribery nu va putea sa joace in finala Ligii Campionilor de pe Bernabeu. Internationalul francez a primit din partea Comisiei de Disciplina a UEFA o suspendare de trei meciuri din cupele europene, ca urmare a faultului dur din mansa tur a semifinalei dintre Bayern Munchen si Olympique Lyon.

Francezul lui Bayern a primit direct cartonasul rosu in meciul de pe Allianz Arena din 21 aprilie, atunci cand l-a faultat dur pe jucatorul lui Lyon, Lisandro Lopez. Ribery nu a jucat in partida retur, de marti, cand Bayern s-a impus cu 3-0 in fata echipei lui Claude Puel, dar nemtii aveau sperante ca UEFA va fi "intelegatoare" cu atacantul francez.

Miercuri, insa, Comisia de Disciplina al UEFA a hotarat sa-l suspende pe Franck Ribery pentru trei meciuri, dupa ce a analizat probele video. Cum Ribery a lipsit deja un meci, acest lucru inseamna ca francezul va fi suspendat din urmatoarele doua partide din cupele europene ale lui Bayern, implicit finala Ligii Campionilor de pe Santiago Bernabeu.

Bayern poate face recurs in termen de trei zile, dar sansele ca germanii sa aiba castig de cauza sunt foarte mici.

Bayern Munchen s-a calificat in finala Ligii Campionilor dupa ce s-a impus cu scorul general de 4-0 in fata francezilor de la Olympique Lyon, si va disputa finala fie impotriva celor de la Inter Milano, fie impotriva campioanei en-titre, FC Barcelona.