Nu era cotata drept una dintre favorite, dar va juca in marea finala de pe Santiago Bernabeu. Bayern Munchen este una dintre surprizele Champions League, o echipa care a preferat munca in locul declaratiilor. Dupa ce a eliminat pe Fiorentina, Manchester si Lyon, echipa lui Van Gaal a ajuns la Madrid. "Munca este secretul nostru. Sunt mandru de jucatorii mei", a declarat antrenorul olandez al bavarezilor.

"Am facut un meci mare, iar traseul nostru din Champions League a fost unul superb. Baietii mei au trecut peste orice, iar in plus au dat dovada de caracter in momentele grele de pe Artemio Franchi sau Old Trafford. Atacul a mers de minute, iar apararea s-a descurcat grozav. Sunt foarte mandru de echipa mea. Munca este secretul nostru" - Louis Van Gaal, antrenor Bayern Munchen.

"Recunosc, au fost prea puternici pentru noi. Este o bila neagra pentru noi ca nu am reusit sa egalam, cu toate ca am avut sansele noastre. Dupa eliminarea lui Cris era evident ca nu mai putem spera nici macar la o remiza. Scorul este putin exagerat fata de ceea ce s-a jucat pe teren. Am facut un traseu bun, iar o semifinala de Champions League este un vis pentru oricare echipa. Ii felicit pe jucatorii mei" - Claude Puel, antrenor Lyon.

"A fost cel mai bun meci din cariera mea, chiar daca, inainte, credeam ca cel mai bun a fost cu Manchester United, unde pe Old Trafford am marcat. Sunt foarte fericit si mandru in acelasi timp. M-am gandit ca ne vom califica. Lyon nu reuseste sa marcheze de trei ori contra lui Grenoble, cum ar fi posibil sa puncteze de trei ori cu Bayern?" - Ivica Olic, atacant Bayern Munchen.

Bayern s-a calificat in finala Champions League dupa ce a castigat, scor 3-0, partida jucata in deplasare contra celor de la Lyon (Olic a bifat o tripla - minutele 26, 67 si 78). In tur, germanii invinsesera cu 1-0.