Inter a castigat clar in tur (scor 3-1), iar lumea vorbeste deja despre o finala intre doi clasici: Van Gaal si Mourinho. Cu toate acestea, Catalunia este pregatita sa ii duca pe elevii lui Guardiola in marea finala de pe Santiago Bernabeu. "Le-am dat patru celor de la Stuttgart si Arsenal. Suntem optimisti", a declarat Zlatan Ibrahimovic. Dupa un sezon pe alocuri impresionant, Barcelona poate claca pe final, campioana Europei fiind in pericol sa ramana fara niciun trofeu dupa ce in 2009 a cucerit sase (tot ce se putea castiga).

"Nu avem prea multe variante pentru a ne califica. Trebuie sa jucam un fotbal aproape de perfectiune pentru a ajunge in marea finala de la Madrid. Suntem constienti ca ne va fi extrem de greu" - Josep Guardiola, antrenor Barcelona.

"Vom vedea daca ne vom putea baza pe Sneijder. Important este sa nu-l fortam. Avem un avantaj de 3-1, dar inca mai sunt 90 de minute de joc. Numai concentrarea ne poate duce in finala. Nu este atat de important pentru mine sa castig Liga, cat pentru Inter. Asteapta de 40 de ani indeplinirea acestui vis. Va fi un meci total diferit de cel din noiembrie, atunci cand Barcelona ne-a fost superioara. Suntem o echipa mult mai buna" - Jose Mourinho, antrenor Inter.

"Imi doresc ca astazi sa se califice Inter, voi fi suporterul lor. Cred ca este normal acest lucru, tinand cont de faptul ca sunt fotbalistul Realului" - Cristiano Ronaldo, fotbalist Real Madrid.

Echipe probabile:

Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Milito, Abidal - Xavi, Busquets, Keita - Messi, Ibrahimovic, Pedro (4-3-3). Antrenor: Josep Guardiola

Inter: Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Chivu - Sneijder, Cambiasso, Zanetti, Motta - Milito, Eto'o (4-4-2). Antrenor: Jose Mourinho

Arbitru: Frank de Bleeckere (Belgia).

Absenti Barcelona: Iniesta, Abidal (accidentati), Puyol (suspendat)

Absenti Inter: Santon, Toldo.

Ultimele meciuri:

Barcelona 3-1 Xerez CD

(Jeffren 14, Henry 24, Ibrahimovic 56; Bermejo 25)

Inter 3-1 Atalanta BC

(Milito 24, Muntari 35, Chivu 78; Tiribocchi 5)

Barcelona a revenit de doua ori de la 1-3:

Barcelona a reusit sa revina de doua ori in intreaga istorie de la scorul de 1-3. Prima data a fost impotriva celor de la Dinamo Kiev (sezonul 1993-1994), atunci cand catalanii au castigat in retur cu 4-1 si s-au calificat.

Al doilea episod s-a consumat in stagiunea 1999-2000 din Champions League, iar Barcelona a invins cu 5-1 pe Chelsea (pe Nou Camp) dupa ce pierduse in tur cu 3-1 pe Stamford Bridge.

Partida dintre Barcelona si Inter se va disputa pe stadionul Nou Camp, de la ora 21.45, disputa urmand sa fie in direct pe Tvr1 si Live Text pe HotNews.ro.