Lakshmi Mittal este cel mai bogat investitor din fotbal, indianul avand o avere estimata la 28.7 miliarde de dolari (in crestere cu 9.4 miliarde de dolari). Lakshmi este unul dintre finantatorii celor de la Queen's Park Rangers. Al doilea in clasament este Amancio Ortega (Deportivo La Coruna), in timp ce Paul Allen (Seattle Sounders - Major League Soccer) incheie podiumul. Cunoscutii Roman Abramovic (Chelsea) si Silvio Berlusconi (AC Milan) se gasesc pe 4, respectiv 5, informeaza Forbes.

Mittal este, conform unui clasament Forbes, cel mai bogat dintre finantatorii din fotbalul mondial. Indianul are o avere estimata la 28.7 miliarde de dolari, in crestere cu 9.4 miliarde. Detine colosul ArceloMittal, cel mai mare holding siderurgic din lume. Vrea sa faca din Queen's Park Rangers (evolueaza in a doua liga din Anglia) una dintre formatiile de top ale Batranului Continent.

Indianul este urmat in clasamentul miliardarilor din fotbal de Amancio Ortega, proprietarul celor de la Deportivo La Coruna. Ibericul are o avere estimata de 25 de miliarde de dolari, acesta inregistrand o crestere de 6.7 miliarde de dolari.

Paul Allen (Seattle Sounders - din Major League Soccer) este pe locul trei, americanul detinand o avere de 13.5 miliarde de dolari - in crestere cu aproximativ 3 miliarde.

Cunoscut in intreaga lume, rusul Roman Abramovic se afla doar pe locul patru in topul bogatilor din fotbal, patronul celor de la Chelsea Londra avand o avere de 11.2 miliarde de dolari (a inregistrat o crestere de 2.7 miliarde de dolari).

Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, ocupa pozitia a cincea in lume, proprietarul celor de la AC Milan laudandu-se cu o avere de 9 miliarde de dolari. "Don Silvio" are afaceri, printre altele, in mass-media (detine trustul Mediaset) si in domeniul bancar (Banca Mediolanum).

Pe urmatoarele pozitii se afla Francois Pinault (Rennes - Franta/ avere de 8.7 miliarde de dolari), John Fredriksen (Valerenga - Norvegia/ 7.7 miliarde de dolari), Alisher Usmanov (Arsenal - Anglia/ 7.2 miliarde de dolari), Philip Anschutz (Los Angeles Galaxy - America/ 6 miliarde de dolari) si Bernie Ecclestone (Queen's Park Rangers - Anglia/ 4 miliarde de dolari).

Clasamentul miliardarilor din fotbalul mondial:

1 Lakshmi Mittal - Queen's Park Rangers/ 28.7 miliarde de dolari

2 Amancio Ortega - Deportivo La Coruna/ 25 miliarde de dolari

3 Paul Allen - Seattle Sounders/ 13.5 miliarde de dolari

4 Roman Abramovich - Chelsea/ 11.2 miliarde de dolari

5 Silvio Berlusconi - AC Milan/ 9 miliarde de dolari

6 Francois Pinault - Rennes/ 8.7 miliarde de dolari

7 John Fredriksen - Valerenga/ 7.7 miliarde de dolari

8 Alisher Usmanov - Arsenal/ 7.2 miliarde de dolari

9 Philip Anschutz - Los Angeles Galaxy/ 6 miliarde de dolari

10 Bernie Ecclestone - Queen's Park Rangers/ 4 miliarde de dolari.