Atletico Madrid a invins cu 1-0 pe Liverpool (in semifinalele Europa League), rezultat care ii multumeste de minune pe iberici. "Ma bucur ca nu am primit gol. Nu i-am lasat pe cei de la Liverpool sa se exprime", a declarat Quique Sanchez Flores, tehnicianul lui Atletico. "Trebuie sa fim cu adevarat buni pentru a ajunge in finala" - Rafa Benitez. Cormoranii sunt in pericol de a ramane fara niciun trofeu cucerit in actualul sezon competitional.

"Rezultatul este unul bun, iar cel mai mult ma bucur pentru faptul ca nu am primit gol pe propriul teren. Am facut un pas catre finala, dar sa nu uitam ca mai avem un meci pe Anfield. Trebuie sa jucam inteligent si sa speculam fiecare oportunitate. Am atacat bine si ne-am aparat la fel, intr-un cuvant nu le-am dat posibilitatea celor de la Liverpool sa isi arate valoarea" - Quique Sanchez Flores, antrenor Atletico (uefa.com).

"Ne-am propus sa jucam mult mai ofensiv, dar din pacate nu l-am avut pe Torres. Acest lucru s-a vazut, iar pentru retur trebuie sa fim mult mai buni pentru a putea trece mai departe" - Rafael Benitez, antrenor Liverpool (uefa.com).

"Acest gol este cu siguranta foarte important pentru noi. Cu toate acestea, mai avem 90 de minute pentru a ajunge in marea finala. Va fi un meci foarte greu in Anglia, dar suntem increzatori in sansele noastre" - Diego Forlan, atacant Atletico (uefa.com).

"Sa joci pe Anfield intr-o semifinala de cupa europeana este un vis pentru oricare dintre fotbalisti. Este un stadion incredibil, iar partida va fi una in care orice se poate intampla" - Jose Manuel Jurado, fotbalist Atletico (uefa.com).

"In momentul acesta, Atletico are 70% sanse sa se califice in finala de la Hamburg. Am aratat ca suntem puternici pe propriul teren, dar va fi greu pentru ca nu am marcat in prima mansa. Speram sa putem face mai multe pe Anfield. Nu am avut tocmai evolutia dorita in Spania" - Pepe Reina, portar Liverpool (uefa.com).

"Am intalnit o echipa foarte puternica, s-a vazut ca au jucatori care pot face diferenta. Planul nostru era acela sa marcam in Spania. Va fi un meci mare pe Anfield saptamana viitoare. Eu sunt optimist ca putem sa ne calificam in finala. Cu fanii aproape ne vom simti, ca intotdeauna, extrem de confortabil" - Steven Gerrard, mijlocas Liverpool (uefa.com).

Dupa 1-0 pe Vicente Calderon contra lui Liverpool, Atletico a devenit favorita la calificarea in finala Europa League. In cealalta semifinala, Hamburg a remizat, scor 0-0, cu Fulham.