Atacantul Adrian Mutu este audiat, luni, de Tribunalul Antidoping al Comitetului Olimpic Italian in cazul de dopaj cu sibutramina. Audierile sunt programate sa inceapa la ora 11.30, la Stadionul Olimpic din Roma.

Tribunalul Antidoping il va audia pe Mutu, insa, sansele par a fi in favoarea jucatorului roman, deoarece CONI a cerut un an suspendare, ceea ce inseamna ca atacantul nu este considerat recidivist.

Presa din Italia a sugerat, saptamana trecuta ca Fiorentina va renunta la serviciile lui Mutu, daca sentinta finala va fi o suspendare prea mare. Intr-o interventie la Lady Radio, impresarul lui Mutu a declarat: "Mutu va plati o amenda Fiorentinei, care, poate cu prezenta sa pe teren acum ar fi fost in sferturile Ligii Campionilor si mai sus in clasamentul Seriei A. In ceea ce priveste situatia lui Adrian, Fiorentina s-a comportat foarte bine. Daca suspendarea va fi mai mica de sase luni, va ramane la Fiorentina, in caz contrar nu stiu ce se va intampla".

In 31 martie, procuratura antidoping a Comitetului Olimpic Italian a cerut suspendarea jucatorului Fiorentinei pentru un an.

Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramina la doua teste antidoping efectuate in luna ianuarie, dupa ce romanul a folosit pastile de slabit.