Inter a castigat cu 2-0 derbiul cu Juventus, rezultat in urma caruia echipa antrenata de Jose Mourinho a revenit pe prima pozitie a ierarhiei din Serie A (cel putin pana la meciul Romei cu Lazio, de duminica). Echilibrul disputei s-a pastrat pana la eliminarea lui Sissoko din minutul 37. Ramasa cu un om mai putin pe teren, Batrana Doamna nu a putut tine ritmul alert impus de gazde, iar golurile lui Maicon (75') si Eto'o (92') au stabilit invingatoarea.

Juventus a inceput mai bine partida de pe Giuseppe Meazza, iar Del Piero a trecut pe langa gol in primele minute (Julio Cesar a respins extraordinar). Echilibrul s-a instaurat cateva zeci de minute mai tarziu, pentru ca eliminarea lui Sissoko (din minutul 37) sa constituie un avantaj important pentru gazde.

Dupa 0-0 la pauza, Interul a trecut la carma disputei in a doua repriza, iar inevitabilul s-a produs in minutul 75, atunci cand Maicon a punctat dupa o superba actiune personala. Scorul final a fost stabilit de Eto'o, in prelungirile disputei (minutul 92).

In urma acestui rezultat, Inter a revenit pe prima pozitie a ierarhiei din Serie A, cel putin pana la meciul Romei cu SS Lazio (de duminica).

Clasament:

1 Inter 70 puncte

2 AS Roma 68 (-1joc)

3 AC Milan 64 (-1 joc)

4 Palermo 54 (-1 joc).