Barcelona a facut un pas imens catre un nou trofeu de campioana in Primera Division, dupa ce a invins, sambata seara, pe marea rivala, Real Madrid, scor 2-0. Messi si Pedro au fost cei care au adus cea de-a patra victorie consecutiva a echipei Blaugrana in El Clasico, ridiculizand apararea "bezmetica" a madrilenilor.​ Echipa lui Guardiola castiga trei puncte imense ce o reinscauneaza pe fotoliul de lider in Primera Division.

Messi, cel mai bun din La Liga 2009/2010Foto: Agerpres

Cu o aparare visatoare si un joc suferind la mijlocul terenului, Real s-a bazat prea mult pe individualitati, ceea ce a costat-o trei puncte si scaunul de lider. Cristiano Ronaldo si Higuain au incercat prea multe, iar Barcelona nu a intarziat sa ii pedepseasca. A jucat ca o echipa si a lipsit de importanta transferurile din vara de peste 330 de milioane de dolari ale Realului.

La doar patru zile dupa ce a dat o lectie de fotbal celor de la Arsenal in Liga Campionilor, Messi si-a dovedit inca o data valoarea, ajungand la cota de 40 de goluri marcate in toate competitiile din acest sezon. Balonul de Aur a fost cel care a deschis socrul pe Santiago Bernabeu, dupa o pasa inteligenta din partea lui Xavi (minutul 33). Higuain a fost aproape de a restabili egalitatea in minutul 41, dupa o greseala a lui Gerard Pique, dar argentinianul a trimis balonul in tribune. Xavi s-a dovedit inca o data decisiv (minutul 56), mijlocasul pasandu-i inteligent lui Pedro pentru golul de 2-0, victorie ce il face pe Pep Guardiola singurul antrenor al Barcelonei ce obtine patru victorii consecutive in El Clasico.

Realul pare sa nu scape de blestemul zilei de 10 in acest sezon. In 10 noiembrie au fost eliminati de catre Alcorcon din Cupa Regelui, in 10 martie au parasit Liga Campionilor, iar acum, in 10 aprilie au pierdut si in El Clasico.

Guradiola: "Am venit sa jucam cu liderii clasamentului care aveau 15 meciuri castigate din tot atatea posibile pe Bernabeu, asa ca da, suntem incantati. Am castigat comfortabil."

Pellegrini: "Este o lovitura dura, dar Barcelona nu se poate considera campioana inca de pe-acum".

Messi: "Barcelona este superioara Realului, asta este important. Aceste trei puncte care ne fac din nou lideri sunt foarte importante".

Cristiano Ronaldo: "Barcelona a fost superioara in aceasta partida, dar noi trebuie sa ridicam capul din pamant pentru ca mai avem sapte meciuri de disputat. Daca vom castiga campionatul nu vom putea spune ca acesta a fost un esec. Trebuie sa credem in sansa noastra. Eu sunt un profesionist si nu renunt. Putem castiga La Liga. Niciodata nu e bine sa pierzi, dar trebuie sa invingem din infrangeri. Cateodata castigam, alatadata pierdem, dar vom vedea ce se intampla la finalul campionatului".

Echipe de start:

Real: Casillas, Ramos, Albiol, Garray, Arbeloa, Xabi Alonso, Gago, Marcelo (Guti '57), Van der Vaart (Raul '68), Ronaldo, Higuain (Benzema'79)

Barcelona: Valdes, Puyol, Pique, Milito (Marquez '80), Maxwell (Iniesta '62), Xavi, Busquets, Keita, Alves, Messi, Pedro

Celelalte partide de sambata din Primera Division, etapa a 31-a:

Malaga - Sevilla 1-2 (Caicedo '17/ Cala '66, Lolo '85)

Tenerife - Valladolid 0-0

Villarreal - Sporting Gijon 1-0 (Godin '16)

Xerez - Getafe 0-1 (Rafa '60)

Clasament:

1. Barcelona 80 puncte

2. Real Madrid 77p

3. Valencia 56p

4. Sevilla 51p

5. Mallorca 48p